Osijek
JOŠ JEDNO LJETO S FRANOM

Dan im je ispunjen smijehom, sportom i veselim druženjem
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
Radionice se u Francuskoj alijansi provode petu godinu zaredom, a pohađa ih 20-ero djece tjedno

Za brojne osječke mališane ljeto je veselije, razigranije i zabavnije ako ga provode uz radionice Francuske alijanse na popularnom Ljetu s Franom koje svake praznike učini još zanimljivijima i ispunjenijima.

Riječ je, naime, o programu cjelodnevnog boravka koji se ove godine provodio pet tjedana namijenjenom djeci od sedam do 12 godina. Održava se petu godinu zaredom s ciljem uključivanja mališana u sportsko-rekreativne, ali i edukativne radionice, kaže Nada Jovanović, voditeljica aktivnosti u Francuskoj alijansi.

“Ono čemu pridajemo golemu važnost su sportske aktivnosti i trening fine motorike, pa nam svaki dan započinje tjelovježbom, bilo na otvorenom ako nam vrijeme dopušta ili u dvorani OŠ Franje Krežme u slučaju lošijeg vremena. Nakon toga slijedi neka zanimljiva aktivnost poput sportskih natjecanja koje provodimo u suradnji s Decathlonom ili učenje francuskog jezika. To je program inicijacije, odnosno promidžbe francuskog jezika, a djeca uče kroz različite pjesmice i aktivnosti primjerene svojoj dobi, uz poneke zanimljivosti o kulturi i civilizaciji frankofonih zemalja. Nakon užine odlazimo u posjet Muzeju likovnih umjetnosti koji nas je pratio svih ovih pet tjedana, gdje nas dočekuju dva muzejska pedagoga uz koja djeca razvijaju i svoje umjetničke vještine. Poslije ručka djecu očekuju različite tematske radionice kao što su novinarstvo i javni nastup, zatim filmske i dramske radionice te radiodrama u kojoj su mališani morali svladati osmišljavanje scenarija, podjelu uloga, pisanje dijaloga, ali i izradu zvučnih efekata”, objasnila je Jovanović, koja je dodala da je cijeli program ovoga ljeta bio gotovo popunjen, a na radionicama je sudjelovalo prosječno 20-ero djece.

Ema Nenadić
SEDMOGODIŠNJI ZENON OBOŽAVA RADIONICE
Jedan od sudionika kojeg smo zatekli u veselim sportskim aktivnostima bio je i sedmogodišnji Zenon, koji nam je priznao kako radionice Francuske alijanse pohađa već neko vrijeme, a najviše uživa u jutarnjim tjelovježbama. “Volim dan započeti razgibavanjem i igrama kod Secesijskog zdenca, a iznimno se veselim i vožnji vlakom do Decathlona gdje nas očekuje još sportskih izazova. Znam da je nekima to prva vožnja vlakom, ali ja sam se već vozio u njemu prije. Nadam se da ću i nagodinu sudjelovati u ovakvim radionicama jer se volim družiti s prijateljima koje ovdje steknem, a usput i nešto naučiti”, dodao je Zenon.
Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike