Sport
IGOR SILVA POTPISAO, A PETROVIĆ PORUČUJE:

Silva bi mogao biti vrlo koristan i Zlatku Daliću
Objavljeno 30. srpnja, 2020.
Nakon Merveila Ndockyta NK Osijek riješio je pitanje i drugog igrača koji je prošle sezone bio na posudbi. Trogodišnji ugovor s bijelo-plavima potpisao je odlični Brazilac Igor Silva, kojeg su mnogi stručnjaci prošle sezone vidjeli kao najboljeg desnog braniča Prve HNL. Osijek će za njega grčkom Olympiacosu platiti odštetu oko 600.000 eura, a Grci su zadržali i pravo određenog postotka iz eventualnog budućeg transfera. Kondicije su takve jer je grčki klub tražio okruglih milijun eura odštete za Brazilca, a Osječanima je očito to bilo previše, pa se tražilo i na kraju pronašlo rješenje koje je zadovoljilo sve strane. Igor Silva, poput Ndockyta, zadovoljan je svojim jednogodišnjim boravkom u Gradskom vrtu, što je sportskom direktoru Alenu Petroviću olakšalo put za završetak posla. To je još jedna dobra vijest za navijače Osijeka koja ujedno potvrđuje visoke ambicije koje prvoligaš iz gradskog vrta ima u novoj sezoni koja starta za nešto više od dva tjedna.

- Sretan sam što ću ostati u Osijeku. Najavljivao sam već da bi me ostanak najviše razveselio jer sam bio zadovoljan ovdje. Dobro sam upoznao suigrače i trenera, znam što se od mene traži i od cijele momčadi jer mi je ovo dosadašnje razdoblje pomoglo da se adaptiram i na grad, koji mi je baš po mjeri, kao i na ono što moram raditi na terenu. Jako mi je žao što smo ispustili drugo mjesto na kraju prošle sezone, ali mi možemo samo rasti u idućem razdoblju. Radujem se novim izazovima u dresu Osijeka - rekao je Silva.

Sportski direktor Alen Petrović nije krio zadovoljstvo obavljenim poslom, ali je otišao i korak dalje kada su u pitanju igračke kvalitete Igora Silve.

- Nije samo naša ocjena da je Igor Silva prošle sezone bio najbolji desni bočni u HNL-u. U tom bi kontekstu, smatram, bilo dobro da mu se što prije omogući stjecanje hrvatskog državljanstva, odnosno ubrzano ishođenje putovnice, jer bi od njega koristi mogla imati i naša reprezentacija. Naša je topla preporuka i izborniku Daliću da Silvu svakako drži pod povećalom. Nisu to samo naše subjektivne procjene jer su i mnogi drugi shvatili da se radi o odličnom nogometašu, a Hrvatska na toj poziciji baš i nije pretrpana igračima takvih mogućnosti i kvalitete. Za nas je vrlo bitno da smo ga otkupili i sada nastavljamo dalje, pokazavši da nas ništa nije poremetilo u slaganju i planiranju momčadi za iduću sezonu - zaključio je Petrović, koji je tako zgotovio još jedan odličan posao za NK Osijek. D.Keler
Možda ste propustili...

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike