Crna kronika
DETALJNO PREGLEDAVANJE SNIMKI REZULTIRALO NOVIM UHIĆENJIMA

Još deset osoba prijavljeno zbog nereda u Wilsonovoj
Objavljeno 30. srpnja, 2020.
IJEK - Podosta bi osoba koje su nakon završetka utakmice između Osijeka i Lokomotive srušile ogradu i sukobile se s policijom moglo, osim novčanih kazni, u idućih godinu dana dobiti i zabranu odlaska na utakmice osječkog prvoligaša, ali i hrvatske nogometne reprezentacije. Broj prijavljenih raste, pa je od prve četvorice kaznenu prijavu zaradilo novih 10 osoba.


- Nakon pregleda videosnimki, ali i policijskog istraživanja, u policijske prostorije dovedeno je još 10 osoba. Uslijedilo je kriminalističko istraživanje i svih desetero je kazneno prijavljeno nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili tri kaznena djela - napad na službenu osobu, izazivanje nereda i oštećenje tuđe stvari - doznajemo od Zorana Kona, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.

 


Kako smo izvijestili u nekoliko navrata, do nasilja je došlo nakon završetka subotnje utakmice između Osijeka i Lokomotive, koja je odlučivala o tome tko će od pobjednika dvoboja posljednjeg kola Prve hrvatske nogometne lige ići u kvalifikacije za Ligu prvaka. Nakon posljednjeg sučeva zvižduka i poraza Osijeka, poveća skupina navijača koja se nalazila u Wilsonovoj ulici ispod istočne tribine Gradskog vrta krenula je prema zaključanom istočnom ulazu stadiona. Kako nisu mogli otvoriti vrata, počeli su po njima udarati dijelom metalne ograde, a pri tome su na interventne policajce koji su bili s druge strane vrata počeli bacati zapaljene bengalke, cigle, kamenje i staklene boce. Prije negoli su vrata popustila, nekoliko se mladića, što se može vidjeti na videosnimci objavljenoj na internetskim stranicama PU osječko-baranjske, popelo i preskočilo ogradu, a potom su navijači uspjeli otvoriti i srušiti ogradu. Cilj im je bio doći do terena i obračunati se, mišljenja smo, da ni oni sami nisu bili sigurni s kim.

Prema pokretima navijača, koji zahvaljujući policajcima nisu ušli na tribine, vidljivo je da je većina bila alkoholizirana. U takvom stanju bili su opasni i za policajce koje su gađali raznim predmetima, ali i za sebe same. U cijeloj ovoj potpuno nepotrebnoj situaciji treba naglasiti kako je među navijačima bilo i razumnih koji su one najžešće sami izvlačili s ulaza. Na snimci se također vidi kako policajci ni u jednom trenutku nisu udarili navijače. Hoće li ova brojka uhićenih biti konačna, nije sigurno jer se istraga još nastavlja. M.Bugarić
Možda ste propustili...

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike