Dome slatki dome
NOVI STIL I BOJE

Ne mora sve biti bijelo u kupaonici
Objavljeno 30. srpnja, 2020.
Prirodni stil odlično pristaje prostoru kupaonice u kome se trebamo opuštati

Sve do relativno nedavno zidne i podne pločice bili su elementi preko kojih smo uvodili različite boje u kupaonicu, a sanitarna oprema bila je bijela i neupadljiva. Trendovi se mijenjaju - uvedite boje u sanitarnu opremu i kupaonica će dobiti posve novi izražaj i ljepotu!

Bijela kava
Kada, umivaonik, WC školjka ili bide više nisu bijeli. Želite li biti u trendu, uvedite boje i u ove elemente i povežite ih sa zidnim oblogama. Osim igre bojama, kombinirajte i stilove - industrijski, rustikalni i retro. Bit ćete oduševljeni novim izgledom kupaonice.

Vrlo moderna boja bijele kave, siva ili obloga u strukturi drveta dat će potpuno novi izražaj kadi. Iste boje koristite i pri odabiru umivaonika kako biste složili skladnu cjelinu. U istim bojama kombinirajte u tuš-kadu.

Želite li naglasiti industrijski izražaj, birajte slavine, rasvjetu, okvire ogledala i noge kupaoničkog elementa u mat crnoj boji.

Za nešto profinjeniji ugođaj kombinirajte ove elemente s nježnijim bojama poput roza ili svijetloplave, a sve začinite detaljima u kamenu. Na taj će način vrlo moderni industrijski stil biti prigušen.

Za prirodni ugođaj obvezno koristite umivaonike od kamena i elemente s izraženom strukturom drva. Prirodni stil, osim što je u trendu, odlično pristaje prostoru kupaonice u kome se trebamo opuštati. Možete ga kombinirati s retrostilom u temi pločica.

Rustikalno
Želite li naglasiti rustikalni stil, obvezno uvedite grubu drvenu dasku kao nosač umivaonika. Umivaonik odaberite u nekoj od trendovskih boja, a slavine u boji bakra. To će biti vrlo opuštajuća kombinacija koja će privući pozornost!

Kupaonički element postaje kreativna igra oblika, boja i materijala. Neka igra ogledala i visećeg ormarića postane zanimljiva igra koju ćete stilski povezati s baznim elementom umivaonika. Slavinu obvezno povežite s bojama elemenata namještaja.

WC školjku i bide obvezno povežite s ostalim elementima u prostoru. Veliki izbor boja i oblika zadovoljit će svaki odabrani stil.

Zelenilo, rasvjeta i dekorativni predmeti obvezni su, pa začinite svoju priču na osobit način!

Izabela Galović Ninić, dipl. ing.arh.
Čiste pločice
Čišćenje keramičkih pločica alkoholnim octom jedna je od najboljih prirodnih metoda. Osim što je takav način čišćenja ekonomičan i efikasan, nije opasan za zdravlje. Alkoholni ocat najbolje je sredstvo za skidanje prljavih mrlja i eliminiranje tvrdokornog kamenca, a u isto vrijeme može odstraniti i neugodne mirise. Najbolje će djelovati u kombinaciji s limunskom kiselinom i sodom bikarbonom, a osim za čišćenje pločica, možete ga upotrijebiti i pri čišćenju mramora i kamena.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VANJSKI PROSTORI: MJESTO UŽITKA I ODMORA U VRUĆIM DANIMA

Ljetni detalji na terasi i u vrtu

2

SAVJET

Za zasaditi odličan vrt nije kasno ni u lipnju

3

DETALJI PRIČAJU PRIČU

Kolekcija ručno izrađenog tekstila