Sport
MOK MURSA-OSIJEK

Složena momčad za ravnopravnu borbu za sam vrh
Objavljeno 29. srpnja, 2020.
Uspjela je klupska uprava dovesti čak četiri kvalitetne akvizicije, a premijera je već 5. rujna

Odbojkaši superligaša s Drave počeli su pripreme za novu sezonu, koja starta za nešto više od mjesec dana.


Mursa-Osijek će prvi službeni natjecateljski dvoboj odigrati 5. rujna, a riječ je o "zaostatku" iz prošle sezone. Radi se o Kupu Hrvatske, gdje su "mursaši" stigli do polufinala. Pobjeda na domaćem parketu protiv Splita bila bi idealan uvod za novi ciklus, ali prvo treba kvalitetno odraditi i pripremno razdoblje.


Prije prvog treninga u Gradskom vrtu bilo je poznato da će se na njemu pojaviti i neka nova (stara) lica. Uprava kluba napravila je dobar posao u stanci, svlačionica je popunjena kvalitetnim i već dokazanim imenima. Od njih, na prozivci (nazočilo 15 igrača) bili su Kristijan Šućur, Davor Bogdanović i Gabrijel Ivančić. Prva dvojica pripadaju u skupinu povratnka (iz kaštelanske Mladosti i Rijeke), tako da je samo Varaždinac Ivančić (stigao iz Centrometala) novajlija u pravom smislu riječi, a popunjava mjesto tehničara. Što se tiče kadra iz prošle sezone, on je ostao gotovo nepromijenjen. Jedini koji je izrazio želju za odlaskom je Jurica Šućur, koji pak od kluba ima i dalje slobodan ulaz za eventualno ponovo priključenje svojim dosadašnjim suigračima.


Njima će se početkom sljedećeg sigurno pridružiti još i Ivan Matoković, koji je dvije posljednje sezone odradio u dresu Mladost Ribola Kaštela. Zajedno s njim uključuje se i trener Mario Teppert, koji preuzima trenažni proces, nakon što uvodni dio od desetak dana planski provedu Aleksandar Tompa i Arian Jovanović, dvojac zadužen za tjelesnu pripremu.


- Krećemo ranije nego obično jer prve utakmice su na programu već početkom rujna. Dočekat ćemo ih spremni, ali, što je još važnije, i znatno osnaženi. Ovu dužu stanku smo dobro iskoristili, uspjeli smo u nakani da vratimo naše bivše igrače, koji sigurno donose i dodatnu kvalitetu. Bili smo dobri prošle sezone, sada želimo biti još bolji i konkurentniji u borbi za vrh. Stoga jedva čekamo da krenu i službene utakmice, ali svjesni smo da to tada moramo kvalitetno odraditi pripreme - smatra kapetan osječkog broda, Tomislav Suk
Kako su Osječani posljednjih sezona konstantno nazočni u gornjem domu, jasno da s ovim osnaženjem kadra stiže i porast klupskih ambicija. Njih ne krije ni klupski predsjednik Slavko Milas, koji je u uvodnoj riječi na prozivci naglasio da je zadovoljan obavljenim poslom u slaganju igračke križaljke, te svim poželio što bolje igre od jeseni. Kako bi to moglo izgledati u sezoni 2020./21. vidjet ćemo već početkom rujna.


Nino Benčina
TRENER TEPPERT IMA KVALITETAN KADAR
Kako sada stvari stoje, roster Murse-Osijek za nastupajuću sezone imat će 17 imena. Trener Mario Teppert može biti itekako zadovoljan onim čime će raspolagati u borbi za visoke plasmane, kako u Superligi, tako i u utakmicama Kupa Hrvatske. Boje “mursaša” branit će: Tomislav Suk, Krešimir Prlić, Stanko Stanović, Kristijan Šućur, Davor Bogdanović, Ivan Matoković, Gabrijel Ivančić, Luka Kraljević, Marin Marinović, Filip Nedić, Roberto Varga, Petar Majer, Srđan Gubić, David Šmital, Lovro Škugor, Mislav Karačić i Matko Grgić. Nije isključeno još koje novo ili čak staro lice u svlačionici, ali ovo čime se trenutno raspolaže garancija je da ćemo gledati dobru odbojku u Gradskom vrtu sljedeće sezone.
Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

Najčitanije iz rubrike