Sport
NK OSIJEK: TRENERA IMAMO I NE TRAŽIMO NOVOG

Ivica Kulešević sigurno će ostati na klupi bijelo-plavih
Objavljeno 29. srpnja, 2020.
Iz Gradskog vrta odlučno su opovrgnuli bilo kakve kontakte s nekim drugim trenerima

Emocije nakon izgubljene utrke za drugo mjesto i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka još se nisu slegle, a odmah su počele razne špekulacije oko smjera u kojem će NK Osijek krenuti prema sljedećoj sezoni.

Priča je svakakvih, a maštu navijača Osijeka najviše je raspirila ona oko mogućeg dolaska Nenada Bjelice na trenersku poziciju. Kao da nikome nije važno što je Ivica Kulešević obavio jako dobar posao s bijelo-plavima u posljednjih mjesec i pol dana te doveo iz praktično izgubljene pozicije na prag najboljeg plasmana u HNL-u. Na kraju je Osijek malo posustao, za što si je dijelom bio sam kriv, a dijelom su na takav rasplet utjecale i neke sudačke odluke. No, globalno, bijelo-plavi su nakon koronastanke igrali dobar nogomet, što je sigurno i trenerova zasluga.

Kulešević ostaje
Pravog razloga za raspravu o Kuleševićevom statusu nije bilo. Istina, neizvjesnost je djelomice inicirao i sam Kulešević koji je rekao:

- Razgovarao sam s čelništvom kluba, ali konkretan dogovor nismo postigli. Na vlasnicima kluba je da procijene jesu li zadovoljni mojim radom i odluče kojim će se smjerom krenuti dalje.

Nije dugo trebalo da krenu priče. U Zagrebu se govorkalo kako će Nenad Bjelica sigurno preuzeti Osijek, iako je on sam opovrgnuo bilo kakve kontakte s bijelo-plavima. Iz Splita je, pak, stizala drugačija priča. Naime, i dalje se špekulira kako bi Ivan Kos mogao biti rješenje za direktorsku fotelju osječkog kluba, a onda, vezano uz njega, kao, trebali bi doći Siniša Oreščanin za trenera i Krešimir Gojun za šefa Škole nogometa. Uostalom, nakon inauguracije na predsjedničku poziciju Ferenc Sakalj je i najavio mogućnost promjena u logističkom dijelu kluba, ali nije specificirao na kojim bi se pozicijama mogle dogoditi. Prirodno je da će izabrati suradnike u kojem ima puno povjerenje, ali, bar zasad, o tom pitanju nema nikakvih novosti. Što se, pak, Kuleševića tiče, iz kluba dolaze informacije kako uopće nema dvojbe da će on povesti bijelo-plave u novu sezonu, a i opovrgnuti su bilo kakvi kontakti s drugim trenerima. Prvobitno se taj konačni dogovor oko Kuleševićeve budućnosti trebao odigrati sljedećeg tjedna kada Osijek ide na minipripreme u mađarski Felcut, ali s obzirom na nagađanja koja su počela oko trenera, iz Gradskog vrta poslali su samo jednu poruku - mi trenera imamo i drugog ne tražimo. I točka. Dakle, to pitanje, koje zapravo nije niti postojalo, dobilo je jasan odgovor. Kulešević ima povjerenje čelništva Kluba i njegova pozicija nijednog trenutka nije bila upitna. Zbog toga čelnici Kluba nisu niti željeli posebno komentirati špekulacije koje su se pojavile u javnosti.

Momčad je složena
Što se,pak, prijelaznog roka tiče u osječkom klubu trenutačno su okupirani rješavanjem pitanja igrača koji su bili posuđeni, onih koji bi trebali otići na posudbe ili napustiti redove bijelo-plavih. Merveil Ndockyt već je potpisao ugovor s Osijekom, očekuje se pozitivan rasplet situacije s Igorom Silvom koji bi također trebao postati član NK Osijek. Produžen je ugovor s Dymtrom Lopom na godinu dana, a s Tomislavom Šoršom neće se produživati ugovor koji je istekao. Trener Ivica Kulešević izrazio je želju za četiri do pet novih igrača. Neke će mu želje vjerojatno biti ispunjene, ali za žurbom nema potrebe. Prijelazni rok traje do sredine listopada.

- Mi imamo oformljenu momčad za novu sezonu, pa se nemamo razloga upuštati u nekakvu bjesomučnu jurnjavu za pojačanjima. Uvijek tražimo igrače koji nas mogu ojačati i znat ćemo reagirati na pravi način. Nećemo dovoditi nikoga tko će samo popuniti broj. Zanimaju nas igrači koji će za nas predstavljati prava pojačanja, kao što je, recimo, Ndockyt - kaže Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.

I to je čista istina. Osijek ima formiranu momčad, pa ako ne bude većih kriza s ozljedama, kao što je bio slučaj u sezoni koja je iza nas, u Gradskom vrtu mogu mirno dočekati početak nove sezone. Jasno, dio eventualnih ulaznih transfera ovisit će i o tome hoće li Osijek aktualnu momčad zadržati na okupu. Uvijek postoji mogućnost kako će neka od glavnih karika napustiti Gradski vrt, jer to je zakon tržišta. Prvi je na ciljniku inozemnih klubova Mirko Marić za kojeg postoji zanimanje momčadi iz liga petice, ali...

- Ako netko bude želio angažirati naše ključne igrače morat će to dobro i platiti. Zanimanje za naše igrače uvijek postoji, ali postavili smo određene kriterije, posebice kada je u pitanju cijena ispod koje se nećemo spuštati - zaključio je Petrović.

Konkretno, za Marića je najzagrijanija talijanska Monza, a Osijek je za svog najboljeg strijelca, navodno, opalio odštetni zahtjev od osam milijuna eura. Pa, tko voli nek‘ izvoli...

Dalibor Keler
Alen Petrović

sportski direktor NK Osijek

- Imamo oformljenu momčad za novu sezonu, pa se nemamo razloga upuštati u nekakvu bjesomučnu jurnjavu za pojačanjima. Uvijek tražimo igrače koji nas mogu ojačati i znat ćemo reagirati na pravi način.
Nenad Bjelica
BILA JE TO SAMO KUOLARSKA PRIČA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini