Crna kronika
NEOBIČNA NESREĆA

Košuta oborila i teško ozlijedila vozača mopeda
Objavljeno 29. srpnja, 2020.
Na cestama Virovitičko-podravske županije u srpnju je bilo 18 naleta vozila na životinje

Neobično bolno iskustvo doživio je 67-godišnji vozač mopeda. Zbog teških ozljeda završio je u virovitičkoj bolnici nakon što ga je na cesti s mopeda na tlo oborila - košuta! Nakon udara i životinja je pala na cestu, no brzo se pridigla i odjurila.


Kako priopćava Policijska uprava virovitičko-podravska, 67-godišnjak se u ponedjeljak oko 23 sati mopedom vozio iz sela Lončarica u smjeru Virovitice. Vozeći zavojitom cestom na šumovitim obroncima Bilogore, u jednom je trenutku iz šume sa sjeverne strane na kolnik istrčala košuta. Udarila je 67-godišnjaka u lijevu stranu prsnog koša i lijevu bočnu stranu mopeda zbog čega su on i moped pali na kolnik. Košuta je isto pala, no pridigla se i nestala u šumi s druge strane ceste. Šokirani 67-godišnjak bio je dovoljno priseban da mobitelom pozove pomoć. Kako doznajemo, vozilom hitne pomoći prevezen je u virovitičku bolnicu gdje je utvrđeno kako je zadobio teže ozljede.


Slabo nastanjeno područje između Virovitice i Grubišnog Polja stanište je većeg broja razne divljači i nerijetko na državnoj cesti DC-5 dolazi do naleta vozila na divljač. Obično na životinje nalijeću automobili, no u ovom slučaju životinja je naletjela na čovjeka na mopedu. Inače, u Virovitičko-podravskoj županiji česti su naleti vozila na divljač. Tako je samo u srpnju evidentirano 18 takvih slučajeva.
Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, iz policije upozoravaju vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i noćnim satima, na dionicama cesta nakon prometnih znakova upozorenja divljač na cesti. Na tim područjima učestale su migracije divljači, pa se vozači pozivaju da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti radi izbjegavanja tih naleta.


Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura