Crna kronika
INTERVENCIJA U VINKOVCIMA

Mlada policajka u samoobrani je upucala lopova
Objavljeno 28. srpnja, 2020.
Od Vinkovčanke doznajemo kako je upucani provalnik pokušao pobjeći, no ubrzo su ga uhitili
VINKOVCI - U priopćenju Policijske uprave vukovarsko-srijemske navodi se kako je oko 1 sat iza ponoći, u noći na utorak, u Ulici Ante Starčevića u Vinkovcima, nedaleko željezničkog i autobusnog kolodvora, prilikom sprječavanja i hvatanja počinitelja zatečenog u provali u trgovinu, počinitelj je napao policijsku službenicu.
- Kako bi od sebe otklonila napad, policajka je u nužnoj obrani uporabila vatreno oružje, pri čemu je napadač zadobio prostrijelnu ranu. Dodatno angažirani policijski službenici na mjestu događaja odmah su pozvali hitnu pomoć, kojom je provalnik prevezen u vinkovačku Opću županijsku bolnicu, gdje je hospitaliziran - navodi se u policijskom izvješću koje potpisuje glasnogovornik Dragoslav Živković. Provalnik koji nije imao sreće je 30-godišnjak iz Vinkovaca. Na mjestu događaja očevid je provela zamjenica ŽDO-a Vukovar, a istraživanje se nastavlja.


Glasnogovornik Živković nije mogao ništa podrobnije reći o slučaju u Starčevićevoj, nego nas je uputio na Županijsko državno odvjetništvo, koje dalje vodi ovaj slučaj. Na internet-stranici ŽDO-a u Vukovaru navodi se da su „u suradnji s policijom, proveli očevid u Ulici Ante Starčevića u Vinkovcima, gdje je policijska ophodnja zatekla 30-godišnjaka u počinjenju kaznenog djela i tom je prilikom došlo do napada na 26-godišnju policajku i uporabe sredstava prisile vatrenog oružja prema 30-godišnjaku zbog čega je on zadobio, za sada, neutvrđene ozljede“ te da je "u tijeku provođenje potrebnih dokaznih radnji i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve odlučne činjenice vezane uz ovaj događaj".


Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o trgovini trgovačkog lanca Boso u Starčevićevoj 63, ispred koje su i u utorak prijepodne bile vidljive policijske oznake iscrtane prilikom očevida.
- Čula sam da se nešto događa vani, neko vikanje i komešanje, a potom i pucanj, u strahu nisam smjela proviriti, ali s mog prozora svejedno ne bih ništa vidjela jer drveće zaklanja pogled. Poslije sam čula od susjeda da je policija pucala na provalnika i da je on onako ranjen pobjegao prema kolodvoru, ali su ga policajci uskoro uhvatili i otpremili u bolnicu. Nisam vidjela, ali kažu da je na putu prema kolodvoru bilo tragova krvi - kaže Vinkovčanka u trgovini koju je 30-godišnjak neuspješno pokušao orobiti. Na vratima trgovine nema tragova obijanja.


Miroslav Flego
neslužbeno
Upucani je poznat policiji?
PUCNJAVA NA PROVALNIKA I U SPLITU
I prije dvije godine došlo je do ranjavanja provalnika od strane policajca. Slučaj se zbio u Splitu, kada je policija nakon dojave dvojicu lopova zatekli u provali u kiosk. Jedan od lopova izvadio je nož i počeo mahati prema četvorici policajaca. Nije prestajao ni kada je jedan od policajaca ispalio hitac iz pištolja u zrak. Provalnik je trojicu policajaca nože porezao po tijelo, dok je četvrti policajac pri sklanjanju od napadača pao i slomio ruku. Divljanje provalnika s nožem je okončano nakon što ga je jedan od policajaca upucao hitcem iz pištolja provalnika u nogu. Nakon toga je uhićen i odmah prevezen u splitsku bolnicu zbog prostrijelne rane.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi