Crna kronika
NISU ZAKLJUČAVALI AUTOMOBILE

Vlasnici auta olakšali im krađe
Objavljeno 29. srpnja, 2020.
SLAVONSKI BROD


Više vlasnika automobila olakšalo je posao kradljivcima, jer su svoja vozila ostavila otključana, i to još s ključevima u kontakt-bravicama. Sve tri krađe zbile su se posljednjih dana u Brodsko-posavskoj županiji. Prošloga tjedna, u utorak, u noćnim satima iz otvorenog dvorišta kuće u Donjim Andrijevcima, ukraden je otključani automobil s ključem u kontakt-bravici. Isto se zbilo tijekom vikenda ispred kuće u Novoj Gradiški gdje je ukraden automobil bez registracijskih pločica. U nedjelju u Slavonskom Brodu, u Kumičićevoj ulici, također ukraden otključani automobil s ključem u kontakt-bravici. Sva tri automobila naknadno su pronađena, a policijska potraga za lopovima još traje.


Prošle srijede u noćnim satima u Trnjanima je ukraden automobil kojeg je vlasnik ostavio otključanog i s ključevima u kontakt-bravici. Lopov se odvezao te je u Zadubravlju sletio s kolnika, udarivši pritom u stup javne rasvjete i prometni znak. Nakon toga pobjegao je ostavivši automobil koji će oštećen biti vraćen vlasniku. Istraga je pokazala kako su automobil ukrali 19-godišnjak, 18-godišnjak i 16-godišnjak. Protiv njih podnose se prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež te Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.


U Slavonskom Brodu, u Mesićevoj ulici, iz otključanog automobila 22. srpnja ukraden je novčanik s novcem i osobnim predmetima vlasnika. Tijekom vikenda u Novoj Gradiški, iz automobila kojeg je vlasnik ostavio otključanog na parkiralištu, ukraden je novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Policija je pronašla kradljivca, a riječ je o 29-godišnjaku.
Policija zbog niza sličnih krađa apelira na vlasnike osobnih automobila da poduzmu odgovarajuće zaštitne mjere te upozorava i podsjeća na obvezu zaključavanja automobila. Da ne biste postali žrtvom kaznenog djela, ne ostavljajte osobne dokumente (vozačku dozvolu, prometnu dozvolu i dr.), u unutrašnjosti automobila, također ni novac ili druge vrijednosti. M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike