Regija
KAPITALNE INVESTICIJE

Do kraja godine počet će obnova Radničkog doma
Objavljeno 29. srpnja, 2020.
Početkom sljedećeg tjedna bit će odabran izvođač radova, slijede stadion i gradnja Ekonomske škole
VUKOVAR

Intervencijski plan Vukovara prema prvobitnim je projekcijama težak 180 milijuna kuna, s tim da je 150 milijuna osigurano u Europskom fondu za regionalni razvoj i 30 milijuna kuna u Europskom socijalnom fondu.

Gradonačelnik Ivan Penava rekao je na konferenciji za novinare kako je na red došla realizacija kapitalnih investicija, a prva od njih je obnova Radničkog doma u Borovu naselju, u koji će se preseliti Veleučilište "Lavoslav Ružička".

- Najvjerojatniji datum kada ćemo donijeti odluku o odabiru izvođača radova je 3. kolovoza. Ne mogu predvidjeti hoće li biti žalbe na našu odluku i koliko bi žalbeni postupak trajao, ali nas treba radovati što ćemo početkom idućeg tjedna dobiti ime najvjerojatnijeg izvođača, što znači kako se bliži i sam početak sanacije toga objekta - naveo je Penava i dodao kako su prije nekoliko dana objavili i natječaj za javnu nabavu za drugi važan objekt - rekonstrukciju nogometnog stadiona.

Projektantska je vrijednost cijeloga posla 14 milijuna kuna, a otvaranje ponuda trebalo bi biti 10. kolovoza.

- Vidjet ćemo koje će nam se tvrtke javiti na natječaj i s kolikim cijenama. Ubrzo slijedi odabir, što znači kako bi za dva ili tri mjeseca mogli početi radovi na rekonstrukciji stadiona na kojemu od prije godinu dana imamo atletsku tartan-podlogu. Završnom će fazom cijeli taj kompleks dobiti novu vizuru i sadržaje te postati moderan atletsko-nogometni stadion - naglasio je.

U fazi raspisivanja javne nabave je i projekt gradnje nove Ekonomske škole Vukovar u samom središtu grada projektantske vrijednosti 110 milijuna kuna. Penava je rekao kako bi tijekom rujna trebali imati sve ponude na stolu, analizirati ih i odabrati najpovoljnijeg ponuđača, a ako se postupak javne nabave ne iskomplicira, radovi bi mogli početi pred kraj ove godine.

- Imamo i manje projekte u okviru Intervencijskog plana, a kao jedina enigma ostaje nam projekt Adica, koji se sastojao od pet podgrupa. Zbog situacije s koronom, ali i porastom cijena na tržištu, ovaj smo projekt stavili u fazu čekanja. Kad budemo imali konkretnije financijske pokazatelje za ostale projekte, odlučit ćemo hoćemo li i u kojoj mjeri ići u realizaciju projekta Adica, u dogovoru s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU-a - rekao je Penava.

Realizacija svih projekata planirana je do polovine 2023. godine, no zbog situacije s epidemijom koronavirusa jasno je da će krajnji rok biti prolongiran.

Dragana Korpoš
DODATNI NOVAC IZ DRUGIH IZVORA
Direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić rekla je kako su se povećale vrijednosti nekih od predviđenih projekata u odnosu na one koje su određene u fazi planiranja.

- Iz europskih fondova dobivamo 180 milijuna kuna, no naš će Intervencijski plan u konačnici iznositi oko 250 milijuna kuna. Razliku sredstava nadoknadit ćemo iz drugih izvora financiranja - navela je Žilić.

Treba istaknuti kako su neki programi financirani iz Intervencijskog plana već realizirani. Jedan je od njih gradnja Gradske tržnice u naselju Olajnici, čija je konačna vrijednost veća od 22,6 milijuna, a drugi je dovršeni projekt Centralne kuhinje za prehranu djece u vukovarskim vrtićima, u što je investirano nešto više od 700 tisuća kuna.
Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana