Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA OPET NA OKUPU

Došao je i trenutak da se klub napokon vrati na euroscenu
Objavljeno 28. srpnja, 2020.
Osječanke će cijeli tijek priprema odraditi u svome gradu, a od brojnih utakmica ističu se dvije s Podravka Vegetom

Rukometašice Osijeka krenule su jučer s pripremama za novu sezonu. Prošla je zbog pandemije koronavirusa ostala nedovršena, do trenutka prekida ŽRK Osijek bio je sedmi na tablici te izborio plasman u četvrtfinale Kupa Hrvatske, a još veće ambicije ima za predstojeću sezonu.

Potvrdio je to i predsjednik kluba Damir Pećušak, istaknuvši kako je to sve dio dugoročnog plana kojeg je optimistično najavio kada je preuzimao klub prije nešto više od godinu i pol dana.

- Bili ste svjedoci tijekom ove dvije godine našeg plana od kojeg smo krenuli. Prvo je bio ostanak u ligi, nakon toga htjeli smo stvoriti stabilnost u klubu, pa nam je cilj prošle sezone bio plasman među prvih sedam, što je u prvenstvu koje nije završeno i ostvareno. Sad je došao trenutak o kojem smo na početku mandata i pričali, a to je da se vratimo u Europu, što znači da u sljedećoj sezoni pokušamo uzeti jedno od prva četiri mjesta, plus plasman u polufinale Kupa - pričao je na jučerašnjoj pressici Pećušak. Novi rezultatski iskorak u pravilu zahtijeva i dodatno jačanje kadra, pa u ŽRK Osijek po tom pitanju nisu mirovali. Stiglo je šest novih igračica, vratarka Lea Pervan, srednja vanjska Dora Pajić, desna vanjska Nina Milovanović, desno krilo Ema Barbir te pivotkinje Lucija Humel i Milica Grbavčević, pa će konkurencija sada biti daleko jača.

- Mi smo kroz ovo razdoblje kada se nije igralo radili i na kadrovskoj strukturi za sljedeću sezonu. Doveli smo šest novih djevojaka koje su ili seniorske reprezentativke svojih zemalja, ili juniorske hrvatske. Ali to ne znači da slažemo ekipu od početka, jer sve dosadašnje igračice ostaju u kadru. S ovih šest novih dobit ćemo širinu, tako da ćemo na svakoj poziciji imati po dvije djevojke. Mislim da će se ove godine jako teško biti izboriti i za prvih 16, da će konkurencija biti velika. Vjerujem da ćemo uspjeti u našem planu, da će ŽRK Osijek biti tamo gdje smo i planirali na početku.

Točan početak novog prvenstva još nije poznat, izvjesno je tek da će biti nešto kasnije negoli prijašnjih godina. Što se samih priprema tiče, kompletan dio bit će odrađen u Osijeku, odigrat će se i veći broj prijateljskih utakmica od kojih su najjače provjere definitivno ogledi s najboljom hrvatskom ekipom, a to je Podravka Vegeta.

- Za sada su najave da bi prvenstvo počelo 26. ili 17. rujna, vjerojatnije 17. Cijele će pripreme biti u Osijeku, nema potrebe da negdje odlazimo, s obzirom na to da se i situacija s koronavirusom malo zakomplicirala, a traje već mjesecima, što je utjecalo i na financije. Osijek može ponuditi sve što treba za prave pripreme. Bit će mnogo provjera, mnogo test-utakmica, sedam do deset. S obzirom na to da će prvenstvo malo kasnije početi, onda ćemo se i mi tome prilagoditi i igrati što više. Igrat ćemo sa svim ozbiljnijim ekipama, istaknuo bih Podravka Vegetu, Bjelovar, pa i mađarske ekipe za koje se još uvijek ne zna možemo li mi kod njih, ili one kod nas. To je za početak sasvim dovoljno za ono što trebamo, za plasman među prve četiri ekipe - pojasnio je sportski direktor Goran Crnov, potvrdivši još jednom razloge dolaska ovoliko novih igračica.

- Želja nam je bila duplirati sve pozicije, pa da imamo kvalitetne zamjene. Sezona će biti isprekidana, duga i naporna te se ne želimo dovesti u situacije da budemo oslabljeni zbog ozljeda, iako na to ne možemo utjecati. Od svih djevojaka očekujemo maksimalan angažman kako bismo ostvarili ono što želimo, jer Europa je to što Osijeku treba i želimo je dovesti nazad u naš grad - najavio je Crnov, otkrivši i kako će novi član stručnog stožera biti kondicijski trener Hrvoje Vidović, koji će biti zadužen za kondiciju seniorki i kadetkinja, ali i pripreme svih kategorija.

Goran Roguljić
U kadru 26 igračica
Trener Jasmin Mrkonja u kadru će imati čak 26 igračica, no izvjesno je kako neće sve ostati u konkurenciji za prvu ekipu. Osim šest novopridošlica, priključeno je i nekoliko mlađih igračica koje će se pokušati nametnuti. One koje to ne uspiju, mogle bi veću seniorsku minutažu dobiti negdje na posudbi.
Možda ste propustili...

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

Najčitanije iz rubrike