Regija
OBJEKT OD 1,1 MILIJUN KUNA NA GROBLJU SV. KRIŽA

Završena gradnja kuće oproštaja
Objavljeno 27. srpnja, 2020.
DONJI MIHOLJAC - Prije nekoliko dana Donji Miholjac dobio je još jedan vrijedan komunalni objekt. Na Groblju sv. Križa sagrađena je moderna zgrada mrtvačnice. Zgrada ima prostoriju za izlaganje, sanitarne te ostale prateće prostorije, primjerene za dostojan ispraćaj pokojnika. Tako je ispunjena želja stanovnika Donjeg Miholjca koji na ovom groblju imaju pravo korištenja grobnog mjesta. Također, odsad više neće biti prijevoza pokojnika s jednog kraja grada na drugi. Naime, pogrebni bi ceremonijal počeo na Groblju sv. Stjepana, gdje je pokojnik bio izložen u mrtvačnici, a nakon liturgije prevozio se do Groblja sv. Križa, gdje se obavljao pokop.

- Na Groblju sv. Križa nikada nije bilo mrtvačnice i godinama su stanovnici koji na tom groblju imaju grobno mjesto izražavali želju da se sagradi. Drago mi je što se projekt gradnje mrtvačnice priveo kraju. Potrebno je još nabaviti opremu za mrtvačnicu i obaviti tehnički pregled. Prije mrtvačnice pokojnici su se prevozili gotovo tri kilometara od jednog do drugog groblja – rekao je gradonačelnik Goran Aladić.

Gradnja mrtvačnice počela je prošle jeseni, financirao ju je Grad Donji Miholjac, a vrijednost projekta iznosi približno 1,1 milijun kuna. Sljedeće godine obavit će se popločavanje betonskom galanterijom te izvesti hortikulturalni radovi pokraj mrtvačnice. S.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana