Crna kronika
POLICIJSKA ISTRAGA

Još tri navijača uhićena su zbog upada na stadion
Objavljeno 28. srpnja, 2020.
Prvi uhićeni kažnjen je s 5000 kn i ne smije ići na utakmice reprezentacije i NK Osijek

OSIJEK - I u ponedjeljak je glavna tema razgovora u osječkim kafićima bila tučnjava između dijela navijača i policije, a koja je uslijedila nedugo nakon završetka utakmice između Osijeka i Lokomotive, u kojoj je Lokomotiva slavila i tako izborila drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka. Odmah u subotu uhićena je jedna osoba, a prema policijskom priopćenju od ponedjeljka, broj uhićenih će se povećavati.
Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je kako je nakon završene subotnje utakmice u Osijeku, veća skupina navijača nasilno, udarajući dijelom metalne ograde, provalila vrata na istočnoj strani stadiona Gradski vrt. Tom su prilikom ti isti navijači na interventne policajce bacali razne predmete, a riječ je o većim komadima opeke, kamenju, pa i staklenim bocama. Ukupno je, stoji u priopćenju, ozlijeđeno osmero policajaca.

 

Pokušaj nasilnog ulaska navijača na stadion snimljen je, a video je objavljen i na internetskim stranicama Policijske uprave osječko-baranjske. Ta snimka, ali i, kako doznajemo, još nekoliko, poslužit će policajcima prilikom identificiranja navijača. Da je tome tako, svjedoči činjenica da je tijekom nedjelje, ali i ponedjeljka, više osoba privedeno u zgradu policije na kriminalističko istraživanje. Službeno ih se sumnjiči da su sudjelovali u izazivanju nereda i napadu na policajce.


- Dvadesetšestogodišnjak iz Osijeka, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz „Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima“, a koji je nakon kriminalističkog istraživanja prepraćen na prekršajni odjel Općinskog suda u Osijeku, proglašen je krivim. Presudom mu je određena novčana kazna u iznosu od 5000 kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera jednogodišnje zabrane dolaska na nogometne utakmice u Hrvatskoj na kojima sudjeluje Hrvatska nogometna reprezentacija i Nogometni klub Osijek, priopćava policija. To znači da će se svaki put kada reprezentacija ili NK Osijek igraju svoju utakmicu, 26-godišnjak morati javiti u policijsku postaju. Zabranjen mu je i odlazak u inozemstvo na utakmice u kojima sudjeluje Hrvatska nogometna reprezentacija i NK Osijek.


Uhićene su i kazneno prijavljene još tri osobe. Riječ je o trojici Osječana, 30-godišnjaku, 50-godišnjaku i 31-godišnjaku, a oni se sumnjiče za tri kaznena djela - "Napad na službenu osobu", "Izazivanje nereda" i "Oštećenje tuđe stvari". Nakon kriminalističkog istraživanja sva trojica su predana pritvorskom nadzorniku.
S obzirom na to da je dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem i pregledom videonadzora utvrđen identitet više osoba koje su sudjelovale u neredima nakon utakmice i napadima na policijske službenike, nad njima će se provesti kriminalističko istraživanje.
Milan Bugarić

4

nasilna navijača do sada su uhićena zbog sukoba s policijom u subotu
TEŽE OZLJEĐIVANJE, SREĆOM, IZBJEGNUTO JE
Kako neslužbeno doznajemo, policajcima koji navijačima nisu dopustili nasilan ulazak na stadion Gradski vrt, nije bilo svejedno. Nemali broj njih i sami su navijači Osijeka, i kada skinu policijsku odoru odlaze na stadion kao i drugi gledatelji, pa i na istočnu tribinu. Zbog bacanja kamenja i cigli moglo je biti i mnogo težih ozljeda, ne samo kod policajaca, nego i navijača koji su mogli nastradati prilikom nastalog stampeda nakon intervencije policije. Srećom, tragedija koja se lako mogla dogoditi - izbjegnuta je. Uz pokoju razbijenu glavu.
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

Najčitanije iz rubrike