Mozaik
AMERIČKI TELEVIZIJSKI VETERAN

Regis Philbin umro u dobi od 88 godina
Objavljeno 26. srpnja, 2020.
Regis Philbin, slavni američki TV voditelj, umro je u dobi od 88 godina. Domaćin televizijskog talk showa, glumac i voditelj, počeo je raditi na televiziji sredinom 1950-ih i postao poznat po nacionalnom televizijskom showu "Live! with Regis", prvo s Kathie Lee Gifford, zatim s Kelly Ripa, prenosi BBC. Objavio je 2011. da se povlači iz showa koji se emitirao svaki radni dan, nakon što ga je vodio dulje od 25 godina. Također je vodio i kviz "Who Wants To Be A Millionaire?". U priopćenju koje je prenio časopis People, obitelj ističe "njegovu toplinu, legendarni osjećaj za humor, jedinstvenu sposobnost da svaki dan učini vrijednim da se o njemu govori", i zahvaljuje "njegovim poštovateljima i obožavateljima koji su ga podržavali više od 60 godina njegove karijere".


Regis Philbin bio je više puta nagrađivan u karijeri, dobio je triput nagradu Daytime Emmy te Emmy za životno postignuće.
Uveden je u televizijsku Dvoranu slavnih 2006. i dobio zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih 2003. Kad je objavio svoj odlazak iz Live! with Regis and Kelly, rekao je: "Postoji vrijeme kad sve mora doći svome kraju za pojedine ljude pred kamerom - pogotovo za pojedine stare ljude". H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana