Regija
SILAŽU PREDALI, NOVAC NISU DOBILI

Župan s prevarenim poljoprivrednicima
Objavljeno 27. srpnja, 2020.
Predstavnici prevarenih poljoprivrednika koji su isporučili silažu tvrtkama Agrokom natura i Sedlić, a koja je potom prerađivana u bioplinskim postrojenjima u Donjem Miholjcu, Viljevu i Slatini, posjetili su Virovitičko-podravsku županiju, gdje ih je primio i saslušao njihove probleme župan Igor Andrović, njegov zamjenik Darko Žužak, te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ-a Bojan Mijok.

Prevareni poljoprivrednici istaknuli su kako su nakon uvodne dvije godine, 2017. i 2018., kada su za svoj rad pošteno i pravedno po ugovoru plaćeni, problemi nastali nakon toga te im uredno isporučena roba nije plaćena, pa ukupno 125 poljoprivrednika potražuje 17,5 milijuna kuna.

– Devet mjeseci potražujemo svoje novce. Potraživanja su od 100.000 do nekoliko stotina tisuća kuna po poljoprivredniku. Zadužujemo se kako bismo platili svoje obveze i račune. Ono što smo pošteno odradili, isporučili traženu robu, nije nam plaćeno – naglasili su prevareni poljoprivrednici na sastanku sa županom.

Saslušavši njihove probleme, župan Andrović dao im je punu potporu u njihovim nastojanjima kako bi naplatili isporučenu silažu. Župan je naglasio kako će inicirati sastanak oštećenih i prevarenih poljoprivrednika s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, kao i ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom.

– Radi se o poljoprivrednim obiteljskim gospodarstvima s područja Virovitičko-podravske županije, našim vrijednim poljoprivrednicima koji svojim radom stvaraju i uzdižu svoje obitelji, a ovom su prilikom bezočno prevareni. I Virovitičko-podravska županija i ja kao župan dajemo im puno pravo i podršku kako bi ostvarili svoja prava – zaključio je župan Igor Andrović.

Dijana Stanić Rešicki
Župan je obećao inicirati sastanak oštećenih poljoprivrednika s ministricom Vučković i ministrom Malenicom
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike