Sport
LOKOMOTIVA SLAVILA U GRADSKOM VRTU

U dramatičnom susretu bijelo plavi izgubili bitku za drugo mjesto i kvalifikacije Lige prvaka
Objavljeno 25. srpnja, 2020.
Osijek – Lokomotiva 1:2 (0:0)

Osijek nije uspio. U dramatičnom susretu koji je odigran pred praznim tribinama Lokomotiva je slavila u Gradskom vrtu i time osvojila drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a bijelo-plavi su sezonu zaključili kao četvrti. Time je, u najgorem trenutku, prekinut i Osijekov niz neporaženosti na domaćem terenu koji je trajao godinu i pol dana. Bila je to posve otvorena utakmica u kojoj je na koncu slavila sretnija i spretnija momčad. Osijek se opet propisno napromašivao, a onda mu je sudbina još namijenila i najgori mogući kraj jer je sam sebi zabio drugi pogodak. Nije prvi put da je Lokomotiva bila partybrejker u Gradskom vrtu. 

Promašaji


Sadržajno je bilo prvo poluvrijeme, ali mreže se nisu tresle iako su obje momčadi stvorile dovoljno situacija da se to dogodi, Osijek je krenuo u malom grču pa je uvodni dio pripao Lokomotivi koja je u prvih desetak minuta pritiskala. U trećoj minuti su gosti došli do prilike, a da nisu morali učiniti ništa. Škorić je kratko vratio loptu Ivušiću, pa je on uklizavanjem ispred Tolića morao otkloniti neugodnost. U tom razdoblju gosti su imali i dva kornera te nekoliko obećavajućih pokušaja, ali sve to se zaustavljalo na Majstoroviću. Osijek se prvi put javio u 13. minuti ali je ona ostala nesretna. Majstorović je poslao dugačku loptu prema Mariću koji ju je dobro primio, pucao sa sedam-osam metara iskosa s lijeve strane, ali je Grbić bio na mjestu i nogom obranio taj pokušaj.

Kako je vrijeme odmicalo Osječani su pojačavali tempo, a dužna nije ostala ni Lokomotiva čiji je strateg Goran Tomić obranu postavio s tri centralna braniča kako bi lakše rješavao situacije kada osječka momčad krene u presing. U 18. minuti Tolić je testirao budnost Ivušića udarcem sa 17-18 metara koji je ipak ispao  lak plijen za vratara Osijeka. Igralo se otvoreno, ali i disciplinirano, a sljedeća prilika stigla je u 29. minuti kada je lijepu kombinaciju Lope i Marića ovaj potponji završio udarcem preko vrata. U 36. minuti došao je red i na Mancea da se nađe u prilici, uspio je stvoriti prostor za udarac pored Kolingera, ali je prvi zapeo u bloku, a odbijanac je iz teške pozicije obranio Grbić. Lokomotiva je odgovorila pokušajem Karačića koji je Ivušić bio primoran ispod grede izbaciti u korner. Posljednje uzbuđenje u prvom dijelu kreirali su Lopa i  Mance u 45. minuti, ali se Osijekov centrafor našao u teškoj poziciji za realizaciju pa je pucao pored desne vratnice.     

Presudio autogol

Drugi dio susreta otvoren je velikom prilikom Škorića. U 47. minuti Lopa je izveo udarac iz kuta, kapetan bijelo-plavih je pucao glavom sa šest metara, a Grbić je uspio nekako loptu odbiti preko grede. U 53. minuti hladan tuš za Osječane. Uzuni je izbacio Katsratija koji mu je vratio loptu, Uzuni je pucao, Ivušić uspio to obraniti, a na odbijanac je Jakić poslao loptu u mrežu. Označeno je zaleđe, ali je nakon VAR provjere pogodak ipak priznat pa su gosti došli u vodstvo – 0:1. Ipak, Osijek se brzo vratio u život. U 57. minuti Talys je ubacio s lijeva, lopta je pala točno na noge Mariću koji ju je s desetak metara zakucao u gornji desni kut za svoj 20. ovosezonski pogodak. U tom slavlju dogodila se jedna loša vijest jer je iz igre morao kapetan Mile Škorić  zbog ozljede.  Izjednačenje je Osijeku dalo novu energiju, pa se dvije minute kasnije, nakon kombinacije s Marićem, Pilj našao u situaciji za realizaciju, pao je u dvoboju s Mersinajem, ali Strukan, a ni VAR nisu to vidjeli dovoljnim kontaktom za kazneni udarac. Kako se bližio kraj susreta oba su trenera sve više aduta bacala u napad jer neodlučan rezultat nije išao na ruku nijednom od suparnika. Pokušavali su Osječani vanjskim udarcima. Jugovićev je otišao zamalo pored desne vratnice, a Piljev koji je bio precizniji odbio je Grbić. Sjevalo je pred vratima Lokomotive u tim trenucima sa svih strana, ali lopta nije htjela u mrežu.

Udarac Jugovića otišao je nekoliko centimetara pored desne vratnice, vratar gostiju obranio je pokušaj Ndockyta, a precizan nije bio ni mladi Beljo. I onda kada je Osijek ispucao streljivo dogodila mu se nova nesreća. U 89. minuti Karačić je ubacio u kazneni prostor, netko od Osječana je skrenuo loptu koju je Ivušić uspio odbiti, ali ravno u Lončara od kojeg se otkotrljala u mrežu za veliko slavlje gostiju – 1:2. Do kraja više nije bilo vremena za nekakve promjene pa su gosti utakmicu dočekali uzdignutih ruku proslavljajući veliki uspjeh koji su ostvarili osvajanjem drugog mjesta i plasmanom u kvalifikacije za Ligu prvaka. D. Keler

OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme sparno, Teren odličan. Bez gledatelja. Sudac: Duje Strukan (Split) – 6. Strijelci: 0:1 Jakić (53), 1:1 Marić (57), 1:2 Lončar (89-autogol). Žuti kartoni: Škorić, Majstorović (Osijek), Čeliković, Kastrati, Jakić, Uzuni (Lokomotiva). Crveni kartoni: -

IGRAČ UTAKMICE: IVO GRBIĆ (LOKOMOTIVA)

OSIJEK: Ivušić 6,5, Igor Silva 6, Škorić 6,5 (od 57. Lončar 6), Majstorović 6,5, Talys 6,5, Žaper 6, Jugović 6,5 (od 85. Beljo -), Ndockyt 6,5, Lopa 6 (od 57. Pilj 6,5), Marić 6,5, Mance 6 (od 68. Špoljarić 5,5).
LOKOMOTIVA: Grbić 7,5, Kovačić 6,5, Mersinaj 6 (od 70. Budimir), Kolinger 7, Karačić 6,5, Cokaj 6,5 (od 73. Sammir -), Jakić 6,5 (o 80. Majić -), Čeliković 6 (od 46. Marković 6), Tolić 6,5, Kastrati 7, Uzuni 6.

MAJSTOROVIĆU KOHORTINA NAGRADA

Uoči susreta navijačka Udruga Kohorta dodijelila je svoju tradicionalnu nagradu jednom od igrača Osijeka koji je po njihovim kriterijma imao najbolju sezonu. Ove godine ta je nagrada pripala Anti Majstoroviću.

Možda ste propustili...

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana