Mozaik
ISTINA O SUDBINI POPULARNOG GLAZBENOG SERIJALA “LIJEPOM NAŠOM”

HRT: Branko Uvodić nije dobio otkaz
Objavljeno 24. srpnja, 2020.
Nakon što su brojni mediji u četvrtak popodne prenijeli vijest o tome da Hrvatska radiotelevizija nakon 24 godine emitiranja ukida zabavni glazbeni serijal "Lijepom našom" te da je njezin autor i voditelj Branko Uvodić preko emaila dobio otkaz, potražili smo službeno objašnjenje od HRT-a, koje prenosimo u cijelosti:

- Gospodin Branko Uvodić nije dobio otkaz na HRT-u, već je s navršenih 65 godina 2019. stekao uvjete za redovnu starosnu mirovinu. Nakon toga mu je HRT u nekoliko navrata produljio ugovor o radu, s obzirom na to da je prepoznat kao urednik i voditelj poznatog zabavnog serijala "Lijepom našom". Zadnje produljenje istječe mu 25. srpnja 2020. Budući da trenutno zbog koronakrize nismo sigurni da će se ostvariti svi uvjeti za nastavak snimanja emisije "Lijepom našom" uz poštovanje svih epidemioloških preporuka, u ovom trenutku ne postoje razlozi za daljnji nastavak radnog odnosa g. Uvodića. Ako se steknu uvjeti za ponovno snimanje, HRT će svakako razmotriti ponovni angažman g. Uvodića - javljaju s HRT-a.

O tome kada će ponovno biti snimana popularna emisija, koja je posebice rado gledana u Slavoniji i Baranji, gdje često biva snimana, znat će se čim to bude dopuštala epidemiološka situacija. Branka Uvodića ćemo gledati večeras u prijenosu 54. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu na Trećem programu HRT-a, s početkom u 21 sat. T.Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLIVANJEM ODUŠEVIO SVIJET

Eric 'Jegulja' Moussambani prije 20 se godina umalo utopio na Olimpijskim igrama

2

77. MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL U VENECIJI

Film "Nomadland" osvojio Zlatnog lava na Mostri

3

ZIMA U ZNAKU PLANETA ARRAKIS

Prvi trailer za film “Dune”