Svijet
U AMERICI STANJE ZABRINJAVAJUĆE

U Europi više od tri milijuna zaraženih
Objavljeno 25. srpnja, 2020.
Europa je prešla prag od tri milijuna zaraženih koronavirusom, dok napredovanje epidemije zabrinjava, posebice na američkom kontinentu, ali i u Aziji i u Australiji, pa brojne zemlje postrožavaju sanitarne mjere. U svijetu je od bolesti COVID-19 umrlo ukupno 627.307 osoba, od više od 15 milijuna zaraženih, prema podacima agencije France presse. U Europi eurozastupnici u četvrtak su zaprijetili da neće potvrditi dogovor šefova država i vlada o sedmogodišnjem proračunu ako ne bude "popravljen", dok je u regiji službeno prijavljeno 3.007.088 slučajeva zaraze koronavirusom i 206.714 umrlih. U Australiji, koja je do sada uspjela obuzdati epidemiju, država Victoria u četvrtak je zabilježila 422 novozaraženih. U Sjedinjenim Državama u srijedu je, deveti dan zaredom, zabilježeno više od 60.000 novooboljelih. Približno deset milijuna stanovnika Tokija pozvano je da ostatu kod kuće od četvrtka, prvoga dana dugog vikenda u Japanu.


U Indiji vlasti su otkazale godišnje hinduističko hodočašće u Amarnat, prvi put u više od od stotinu godina. U Južnoafričkoj Republici posljednjih je tjedana zabilježen 60-postotni porast broja prirodnih smrti, a stručnjaci drže da je broj smrti povezan s koronavirusom bitno veći od službenih statistika.


Brazil, Kolumbija i Meksiko ponovno u četvrtak bilježe rekordne brojke novih slučajeva zaraze koronavirusom i smrti izazvane bolešću COVID-19, ali zaraženi brazilski predsjednik i dalje prkosi mjerama te bez maske u blizini svoje rezidencije razgovara s prolaznicima.


Brazil je u četvrtak u jednom danu zabilježio gotovo 60.000 novih slučajeva, što je drugi najveći skok nakon rekordne srijede.


Ta zemlja sada ima gotovo 2,3 milijuna zaraženih i druga je u svijetu nakon SAD-a. Njezin predsjednik Jair Bolsonaro, zaražen koronavirusom, razgovarao je bez maske s prolaznicima u blizini svoje rezidencije, pokazuju fotografije koje su objavili mediji.H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana