Dome slatki dome
LIFESTYLE PODNE OBLOGE

Vinilni su podovi trajni i vodootporni
Objavljeno 23. srpnja, 2020.
Savršeno su rješenje za tražitelje kvalitete, koji cijene ljepotu drvenog poda u kombinaciji s trajnošću keramičkih pločica

Vinilni pod savršeno je rješenje za ugradnju s podnim grijanjem, trajan je, vodootporan, a nasuprot laminatnom podu, vinilni podovi su nova stepenica.

Vinilni pod je široka kategorija koja se odnosi na veću skupinu proizvoda. Najpopularnije razlikovanje je ono koje se temelji na načinu instalacije: plutajući pod – instaliran sustavom klik, dryback – postavlja se ljepilom i trajno lijepi, loose-lay – ugrađuje se bez ikakvog vezivnog materijala. Vinil pod dryback može se koristiti za obnovu i može se ugraditi na već postavljene keramičke pločice. Podna podloga mora biti jako ravna i glatka. Ako ste odlučili ugraditi ovaj pod, pripremite glatku ravnu podlogu i moći ćete uživati ​​u izdržljivom i mirnom podu. Plutajući pod znači da vinil-paneli (letvice) na dnu nisu pričvršćeni za podlogu. Panelima se pridružuje na sve četiri strane pažljivo napravljen sustav utora i pera. Višeslojni vinilni paneli u cijelosti izrađeni od PVC-a najčešće su rješenje. Ploče u toj kategoriji debljine su 4 - 5 mm. Općenito su izgrađeni od tri elementa - jezgra je izrađena od 100 % PVC-a s ugrađenim slojem stakloplastike, zatim ide ukrasni sloj i gornji zaštitni sloj koji pruža otpornost na ogrebotine i trajnost.

Sustav klik povezivanja panela oblikovan je u jezgri, a zbog debljine i fleksibilnosti najčešće je najslabiji dio poda. Na tržištu se može naći čak samo 1 mm debeo proizvod koji se lako može slomiti čak i prstima. Tada je još važnije da ih instalirate na podlogu dobre kvalitete. Glavna prednost ovog proizvoda su njegove vrhunske performanse s podnim grijanjem. Ova vrsta poda osjetljiva je na promjene temperature. Krute ploče jezgre niske gustoće najpopularniji su proizvod na "uradi sam". Jezgra je izrađena od smjese PVC-a i krede s pomiješanim zrakom. Zahvaljujući tom procesu, krajnji je proizvod vrlo lagan. Nažalost, to ima velik utjecaj na trajnost i tvrdoću površine. Krute ploče visoke gustoće najmodernija su i najnovija tehnologija izrade vinilnog poda. Imaju sve prednosti PVC ploča bez glavnog nedostatka, a to je nedostatak stabilnosti dimenzija u promjenjivim temperaturnim uvjetima.
(Oluk interijeri, www.oluk.hr)
Savršeno rješenje
Vinilni podovi imaju svojih prednosti, ali i nedostataka. Razvojem tehnologije proizvodnje najnovija generacija vinilnog poda s čvrstom jezgrom pruža velike prednosti u odnosu prema ostalim podnim oblogama. Brojnost tehnologija i dostupnih rješenja otežava odabir, stoga je razumno konzultirati se sa stručnjakom. Danas vinilni pod nije konkurent samo drvenim i laminatnim podovima. To je dobro uspostavljena kategorija s mnogim zadovoljnim kupcima. Savršeno je rješenje za tražitelje kvalitete, koji cijene ljepotu drvenog poda u kombinaciji s trajnošću keramičkih pločica.
Možda ste propustili...

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

ISKORISTITE VREĆICE OD ČAJA

Štite i hrane biljke

Najčitanije iz rubrike