Novosti
KORONAVIRUS UŠAO U KBC OSIJEK

Virus potvrđen kod osoblja i pacijenata Kardiologije - cijeli kat Interne klinike zatvoren
Objavljeno 17. srpnja, 2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 240 uzoraka od kojih je sedam bilo pozitivno na koronavirus, stoji u najnovijem priopćenju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Pozitivne osobe Zavod za javno zdravstvo u svojoj evidenciji vodi prema ispostavama Zavoda te su prema dostupnim podatcima četiri novopozitivne osobe s područja Ispostave Osijek, jedna s područja Ispostave Đakovo, jedna s područja Ispostave Valpovo i Donji Miholjac i jedna s područja Ispostave Beli Manastir (ispostave Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo su formirane prema područjima bivših općina).
Od sedam novooboljelih, troje su djelatnici Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Osijek, a četvero je pacijenata s iste Klinike. U suradnji s epidemiolozima zatvoren je navedeni dio Klinike i pacijenti su izolirani te se provode potrebne epidemiološke radnje.  U KBC-u Osijek hospitalizirana je 31 osoba oboljela od koronavirusa, a na respiratoru su i dalje 4 osobe. U samoizolaciju je stavljeno16 novih kontakata, te se danas na području naše županije u samoizolaciji nalazi 435 osoba.
Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji i prema dojavi i samoinicijativno. Jedna se dojava pokazala netočnom te je osoba zatečena na prijavljenoj adresi, a kod 71 samoinicijativne provjere također nije utvrđeno ni jedno kršenje mjere samoizolacije. N.Z.E.

DO PROBOJA KORONAVIRUSA U KBC-U DOŠLO JE NA HITNOM PRIJEMU

Do proboja koronavirusa na dijelu Klinike za unutarnje bolesti osječkog KBC-a došlo je preko odjela hitnoga prijema, pa taj dio Klinike neće primati nove pacijente, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović izjavio je novinarima kako je ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić na sjednici Stožera izvijestio kako je do proboja virusa došlo hitnim prijemom,  jer je jedan zaprimljeni pacijent bio pozitivan na koronavirus.

Kada imate bolesnika na hitnom prijemu, naravno, da mu prvo želite spasiti život, tako je bilo i ovdje. Do probijanja je došlo preko pacijenta koji je bio pozitivan, pa su se djelatnici, iako su imali zaštitnu opremu, nekako uspjeli zaraziti virusom Covid-19, pojasnio je Ivanović.
Dodao je kako taj dio bolnice od ovoga trenutka neće primati nove pacijente i bit će 14 dana u svojevrsnoj izolaciji. (Hina)

Možda ste propustili...