Sport
PRVI SLUČAJ KORONE U PRVOJ HNL

Zaražen pomoćni trener Intera
Objavljeno 14. srpnja, 2020.
Nadali smo se da do toga neće doći, ali dva kola prije kraja prvenstva ipak je potvrđen prvi slučaj COVID-19 u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Zaprešićki Inter objavio je kako jedna osoba iz kluba ima koronavirus. U priopćenju ne navodi o kome je točno riječ, ali navodno je pozitivan pomoćni trener.


- Ja nisam zaražen - bio je odrješit glavni trener Tomislav Ivković, koji nije uspio spasiti Zaprešićane od ispadanja u Drugu HNL.


Iz Intera malo toga otkrivaju, kontakti zaraženog iz stručnog stožera navodno se nalaze u samoizolaciji, ali ne i igrači, koji su procijenjeni kao kontakti niskog rizika. Također, prema procjenama epidemiologa, nogometaši Rijeke, s kojima je Inter igrao prošloga vikenda u Zaprešiću i izgubio 1:0, nisu ugroženi i neće morati u samoizolaciju.


Interu doista ništa ne ide. Nakon poraza u prošlom kolu jasno je da Zaprešićani napuštaju elitni razred hrvatskog nogometa, a sad je u klub ušla i opasna korona.


Ujedno, ovo je prvi slučaj zaraze koronavirusom u Prvoj HNL. Ranije su zabilježeni slučajevi kod suca Domagoja Kurtovića te po jednog nogometaša drugoligaša Kustošije i Hrvatskog dragovoljca.


Inter u preostala dva kola gostuje kod Slaven Belupa (petak), pa dočekuje Hajduk u posljednjem kolu, 25. srpnja, a HNS je na službenim stranicama izvijestio kako, nakon izvida i odluka epidemiologa, nije ugrožen nastavak natjecanja za Inter, odnosno nastup u završnici sezone.
Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike