Crna kronika
NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN NA RAD

Piće mu “da krila”, pa vozi tuđe aute
Objavljeno 15. srpnja, 2020.
E. J. (21) iz Čepina nepravomoćno je osuđen na rad za opće dobro zbog krađe iz jednog automobila te vožnje dvaju tuđih automobila u rujnu prošle godine.

Općinski sud u Osijeku nepravomoćno ga je osudio jer je 29. rujna prošle godine oko 1.30 u Ulici kralja Zvonimira u Čepinu došao do otključanog Audija A4 te iz pretinca ukrao novčanik u kojemu su se nalazili osobni dokumenti B. B. te 300 eura i 20 konvertibilnih maraka. Nekoliko dana prije, 20. rujna 2019., našao je dva automobila u Čepinu s ključevima u bravici te se vozao njima. Tako je oko 1.30 u Ulici kralja Zvonimira sjeo u Fiat Punto u vlasništvu V. V. te se njime odvezao do Ulice Ivana Adamovića gdje je automobilom udario u drveni električni stup. U toj ulici je oko 2.30 sjeo u Volkswagen Caddy, vlasništvo S.E., te se njime odvezao u Osijek gdje su ga u Ružinoj ulici vidjeli policajci. Iako im je pokušao pobjeći, brzo su ga uhvatili. Imao je 1,32 promila alkohola u krvi.

E. J. je u svojoj obrani priznao sve za što ga se tereti te je dodao kako se u trenutcima kada je pod utjecajem alkohola ne može kontrolirati, nije svjestan što čini te se djelomično sjeća onoga što je napravio. Rekao je da alkohol djeluje na njega kao da "dobije krila" i spreman je učiniti ono što inače nikada ne bi.

Rekao je i da je dobio u prošlom sudskom postupku liječenje, odnosno nekakvo savjetovanje koje će mu, nada se, pomoći kada je u pitanju njegov problem s alkoholom. S.Lacić
PRIZNAO, IZRAZIO ŽALJENJE I POKAJAO SE
Općinski sud Osijek, kao olakotne okolnosti prilikom izricanja kazne 21-godišnjaku, uzeo je u obzir da je sve priznao te njegovo izraženo žaljenje i kajanje. “Sud ocjenjuje da se kod okrivljenog razvila svijest o štetnosti činjenja kaznenog djela. Svjestan je štetnog utjecaja alkohola na svoje ponašanje te je spreman započeti liječenje koje mu je određeno u prijašnjem postupku”, navodi se u obrazloženju nepravomoćne presude. Sud je smatrao i da su dva i pol mjeseca koja je mladić proveo u pritvoru bila dovoljno da shvati što je učinio.
Možda ste propustili...

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

Najčitanije iz rubrike