Osijek
DONJOGRAĐANI UPOZORAVAJU:

Svako je jutro prometni krkljanac na kružnom toku u Huttlerovoj ulici
Objavljeno 15. srpnja, 2020.

Otkako je u listopadu 2019. godine istočni ulaz u Klinički bolnički centar Osijek u okviru pripremnih radova za gradnju objekta novog Objedinjenog hitnog bolničkog prijema premješten pedesetak metara sjevernije, na području kružnog toka u Huttlerovoj ulici u prometnim špicama ne jenjavaju gužve. Naime, novi je ulaz u bolnicu ujedno i jedan od izlaza iz kružnog toka!

Donjograđani dojavljuju kako se u jutarnjim satima, a posebno na raskrižju Huttlerove, Crkvene i Goričke, stvaraju kolone kroz sve tri ulice na račun raznih teretnih vozila koja izravno iz kružnog toka ulaze u bolnicu.

- Bila je "pauza" za vrijeme koronaizolacije, ali posljednjih mjesec dana sve je po starom. U jutarnjoj špici sa svih strana prema malom kružnom toku dolaze oni koji voze bolesnike na pretrage pa "samo" zastanu na ulazu iz bolnice da bolesnik iziđe. Paralelno u bolnicu ulaze dostavna vozila, Ukopovi kombiji, sanitetska vozila, a ne mogu svi odjednom i bez provjere ući u krug bolnice. Promet stoji, trubi se. Uz to, preko kružnog toka jedini je izlaz za vozila hitne službe s kraja ulice. Kada oni krenu, mogu imati sto rotacija, ali automobili zaglavljeni u kružnom nemaju im se gdje pomaknuti. Tim putem idem na posao i već danima čekam da se pojavi prometna policija i riješi problem. No ne događa se ništa!" javlja ljutiti Osječanin u čiju smo se priču i sami uvjerili obilaskom Huttlerove ulice u jutarnjim satima. Na problem smo upozoravali i prometnu policiju koja je obećala da će u jutarnjim satima promet ovdje regulirati prometni policajci kada to bude potrebno. No njih, javljaju građani, nema.

Uz to, ovaj se problem i dalje naziva "privremenom regulacijom prometa" što je, ističu Donjograđani, nevjerojatno, jer bi gradnja novog Hitnog prijema trebala biti gotova najranije do kraja 2022. godine. "Kako se nešto što će trajati tri godine može nazivati privremenim?!" pitaju se ogorčeni Donjograđani. Uz to, valja dodati, čak i kada nova zgrada Hitnog prijema bude gotova, istočni ulaz u KBC ostat će točno na mjestu gdje se nalazi sada.

Dakle - trajno s izravnim izlazom iz jednotračnog kružnog toka. Građani upozoravaju i apeliraju da se ne čeka da netko ovdje nastrada te da se nadležne službe pozabave tim prometnim problemom. I. Solar
U jutarnjim se satima, posebno na raskrižju Huttlerove, Crkvene i Goričke, stvaraju kolone kroz sve tri ulice
Možda ste propustili...

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike