Sport
POBJEDA U DERBIJU, PA POTRES

Predsjednik Hajduka: Da, dajem ostavku
Objavljeno 13. srpnja, 2020.
Na splitskom Poljudu nema nikad mira. Samo dan nakon velike pobjede na Maksimiru protiv prvaka Dinama (2:3), s Poljuda je objavljeno kako je predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić podnio ostavku na tu dužnost jer klub ove sezone nije ostvario planirani rezultat, a to je najmanje drugo mjesto na tablici Prve HNL koje bi vodilo u kvalifikacije za Ligu prvaka.


- Podnosim ostavku na mjesto predsjednika Uprave HNK Hajduk. To je moja moralna obveza jer nismo uspjeli ostvariti obećani rezultatski cilj u ovoj sezoni, a to je mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka - istaknuo je Brbić.


Predsjednik je podnio ostavku i na taj način samo ispunio obećanje. U srpnju prošle godine nakon ponižavajućeg ispadanja iz Europe od Gzire, kako bi primirio ljutite Splićane, javno je poručio: "Povući ću se s mjesta predsjednika ako klub ne ostvari planirano - mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka." A kako Hajduk na kraju ovoga prvenstva sigurno ne može biti drugi i neće igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, Brbić je jučer objavio: "Da, dajem ostavku." No u cijeloj priči postoji jedna ‘caka‘. Klub neće napustiti odmah, već "kada se steknu uvjeti za to", jer, kako je rekao, "iz odgovornosti prema Hajduku ne smijem i ne želim dopustiti da bude obezglavljen, imajući u vidu važnost održavanja stabilnosti poslovanja i funkcioniranja Hajduka".


Brbić je podnio ostavku, ali sada je sve u rukama članova Nadzornog odbora Hajduka, koji je mogu, ali i ne moraju prihvatiti. Čelnici Hajduka na svim razinama već neko vrijeme naglašavaju potrebu kontinuiteta upravljanja klubom i nije nemoguće da članovi NO pokušaju nagovoriti Brbića na ostanak u predsjedničkoj stolici. No čak ni tada nije sve sigurno. Za konačan rasplet situacije trebalo bi pričekati sljedeću nedjelju i najavljenu redovitu Skupštinu kluba na kojoj će se većinski i manjinski suvlasnik kluba, Grad Split i udruga Naš Hajduk, očitovati o takvoj mogućnosti.
Pred Hajdukom su zanimljivi i nemirni dani, ali Splićani su već na takvo što naučili. Na Poljudu mirnih i ugodnih dana nije bilo posljednjih 15-ak godina... I. Li.
Brbić je ostavkom samo ispunio obećanje dano na početku sezone
57

bodova skupio je Hajduk i nalazi se na petom mjestu tablice Prve HNL
Najčitanije iz rubrike