Mozaik
PRVI JE PUT ODRŽAN ONLINE

Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH
Objavljeno 12. srpnja, 2020.
Ivana Glavić iz pokrajine Ontario u Kanadi proglašena je najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan RH na prvi put online organiziranoj manifestaciji koja je ujedinila Tomislavgrad gdje je održana ta kulturna priredba i Hrvatice iz 15 zemalja svijeta s pet kontinenata.


Sedma revija tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Hrvatske koju podupiru Središnji državni ured za Hrvate izvan RH i Hrvatska matica iseljenika, zbog pandemije koronavirusa održana je bez izravnog sudjelovanja 23 Hrvatice iz 15 zemalja svijeta. Dio publike i ocjenjivačkoga suda bio je u Tomislavgradu, a djevojke su se uključivale online. Prijenos je organiziran preko internetske platforme erotel.tv dok je neveliki broj gledatelja u Tomislavgradu manifestaciju mogao pratiti i preko velikoga videozida.


Prema ocjeni žirija, pobjednica ovogodišnjeg izbora je Ivana Glavić iz Kanade. Prva pratiteljica bila je predstavnica Južnoafričke Republike Angela Miljak. Druga pratilja je Annmaria Bunoza iz Austrije, a s više od 18 tisuća glasova posjetitelja facebook-stranice za najfotogeničniju djevojku 7. izbora proglašena je Petra Anić iz Posušja u Bosni i Hercegovini.
Na manifestaciji se videoporukom obratila i predstavnica Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Žana Ćorić te Ivan Tepeš, zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika, koji su uz Udrugu Stećak i organizatori ove revije i izbora najljepše Hrvatice izvan Hrvatske u narodnoj nošnji. H
15

zemalja svijeta s pet kontinenata obuhvatila je ova kulturna manifestacija
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike