Osijek
DJECA IZ “KLASJA” NE IDU NA MORE

Aktivnosti usmjerili na istraživanje Slavonije
Objavljeno 13. srpnja, 2020.
Sve veći broj zaraženih od koronavirusa u svim županijama stopirao je i planirano ljetovanje štićenika u Centru za pružanje usluga u zajednici "Klasje".

Potvrdila nam je to ravnateljica Miranda Glavaš Kul pojasnivši da su sljedeće subote planirali odlazak u Primošten s grupom od 40 djece, a potom s predškolcima u Dječji dom Maestral u Kaštel Lukšiću. Međutim, novonastala situacija poremetila je planove, no "klasići" se ne daju i aktivnosti su preusmjerili na one diljem Slavonije.

- Nekako je manji izazov u sredini koju poznajemo, a osim toga, rizik je prevelik da bismo kontrolirali toliki broj djece na moru, a istovremeno ih puštali da uživaju, a da ih ne držimo, uvjetno rečeno “pod ključem”. Umjesto na more, išli su u Orahovicu, na Jankovac, posjetili Baranju, pa čak i jedan dan otišli na sladoled u Vinkovce. I nadalje planiramo aktivnosti koje su u manjim skupinama, a pri kojima se djeca zabave - priča ravnateljica dodajući da ne samo što im djelatnici “Klasja” nastoje razbiti monotoniju svakodnevice već djeca čak i sama smišljaju aktivnosti. Tako je učenik koji je završio srednju školu za ličioca nedavno predložio da će oličiti odjel, a u pomoć mu je priskočilo nekoliko vršnjaka. Ma.M.
Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

Najčitanije iz rubrike