Sport
MLADE HRVATSKE ODBOJKAŠICE U GRADSKOM VRTU

Kulminacija je eurosmotra
Objavljeno 11. srpnja, 2020.
U-19 izabrana vrsta u Osijeku se priprema za EP, a na okupu je 16 igračica

Najbolje mlade hrvatske odbojkašice trenutačno su stacionirane u slavonskoj metropoli. U-19 selekcija, pod vodstvom izbornika Saše Ivaniševića, privodi kraju uvodni tjedan u sklopu priprema za Europsko prvenstvo, koje se od 22. do 30. kolovoza igra u Osijeku i Zenici.

Naše nade boravit će tako u Gradskom vrtu skoro dva mjeseca. Prije godinu dana ovdje su bile naše seniorke, a sada su tu njihove nasljednice.

- Plan je da ovdje budemo cijelo vrijeme, uz jedan kraći predah krajem mjeseca, kada će igračice imati dva-tri dana slobodno. Bila je velika stanka, sezona je završena ranije zbog epidemije, stoga treba nadoknaditi propušteno. Ovdje imamo sve potrebne uvjete za nesmetan rad, čeka nas dosta posla. Želimo odigrati i koju provjeru, ali sumnjam da ćemo ovaj mjesec imati prigodu testirati trenutne mogućnosti, jer nitko još nije krenuo s pripremama u okruženju, kaže izbornik Ivanišević, uz kojeg stručni reprezentativni stožer čine pomoćni treneri Ivana Džamarija (trenerica Enna Vukovar) i mladi Osječanin Marin Marinović. Za tjelesnu pripremu zadužen je Emil Baltić, a u ekipi su još fizioterapeutkinja Katarina Mikulić, skaut Vladimir Jolić i team manager Frane Žanić.

Za ovu akciju izbornik je uputio pozivnice na 16 adresa, ali pritom ipak nije mogao okupiti sve ono najbolje što Hrvatska ima u ovom uzrastu.

- Ovaj program traje otprilike već dvije godine, a 80 posto imena s popisa je stalno prisutno. Nažalost, nećemo biti kompletni. Nedostaju kapetanica Natalija Tomić, koja je otpala zbog ozljede, a zbog privatnih razloga otkazale su Matea Klajić i Tea Vranković. Ostale su tu, željne rada i dokazivanja u skorašnjim nastupima protiv svojih vršnjakinja. Do kraja srpnja smanjiti ćemo popis za dva imena, a tjedan dana prije početka prvenstva bit će poznato kojih će 12 igrati na prvenstvu, pojašnjava izbornik.

Svoje mjesto u reprezentaciji pokušat će izboriti i domaći tercet. U kadru je tako dvojac Osijeka, Mia Kainz i Dijana Karatović, te Petra Dugandžić, koja nastupa za Čepin. Uz njih se još pripremaju, te se nadaju da će do kraja kolovoza u Osijeku ostati: Karla Antunović, Zorana Brčić, Ana Ištuk, Mia Bilušić, Mirta Freund, Andrea Mihaljević, Veronika Budimir (Mladost), Mara Štiglić, Andrea Koraca (Rijeka), Eva Krišto (Olimpik), Jelena Zdilar (Marina Kaštela), Rebbeca Scoria i Larisa Pauletić (Poreč).

Krajem sljedećeg tjedna bit će obavljen i ždrijeb skupina, uz domaćine, na EP-u igra deset najboljih juniorskih selekcija s rang-liste CEV-a (zbohg pandemije nije bilo kvalifikacija). To su Rusija, Italija, Turska, Srbija, Njemačka, Slovačka, Bugarska, Bjelorusija, Francuska i Poljska.

- Hrvatska i BiH su domaćini, ali i dvije reprezentacije koje nisu nikad igrale na završnicama najvećih natjecanja u ovoj konkurenciji. Bit će izazov vidjeti gdje smo u odnosu prema njima, posebno onim najboljima. Imamo neke želje i planove, ali najvažnije je da se dobro pripremimo za ono što nas čeka sljedećeg mjeseca, naglašava Saša Ivanišević.

Nino Benčina
Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

Najčitanije iz rubrike