Regija
POČINJE SEZONA NA VANJSKIM BAZENIMA

Prijevoz na Vukovarsku
adu i dalje je upitan
Objavljeno 10. srpnja, 2020.
VUKOVAR - Na konferenciji za novinare održanoj na vukovarskom plivalištu najavljeno je kako će danas (10. srpnja) početi kupališna sezona na vanjskim bazenima. Kako je rekao Ivan Szabo, ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar, za posjetitelje će organizirati niz programa kao i prethodnih godina, a zbog situacije oko epidemije koronavirusa jasno im je kako će broj posjetitelja biti manji u odnosu prema 2019. godini.

- Poduzimat ćemo sve propisane epidemiološke mjere, s tim da će cijena usluge biti na razini prošlogodišnje - rekao je Szabo.

Kada je riječ o kupanju na mnogim Vukovarcima omiljenom mjestu, Vukovarskoj adi, za sada je neizvjesno kada će program Ljeto na Vukovarskoj adi početi s obzirom na to da još uvijek nije poznato tko će obavljati uslugu prijevoza čamcima. Gradonačelnik Ivan Penava izrazio je nadu kako će se taj problem riješiti do kraja srpnja, dodajući kako se zbog visokog vodostaja Dunava ada za sada ne može staviti na raspolaganje kupačima. Pojasnio je kako se nitko nije javio na raspisani natječaj za organiziranje prijevoza i sadržaja na Vukovarskoj adi.

- Nastojali smo se dogovoriti sa ŠRU-om Dunav koji je taj posao godinama radio, no oni su procijenili kako ne mogu udovoljiti preporukama Zavoda za javno zdravstvo.

Grad traži alternativna rješenja i vjerojatno ćemo raspisati pozivni natječaj prema nekoliko tvrtki koje bi mogle organizirati prijevoz građana, a posjetitelji će vjerojatno ostati bez sadržaja vezanih uz ugostiteljski dio ponude - naveo je Penava. D. Korpoš
Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

Najčitanije iz rubrike