Tehno
VEĆ DOKAZALI KOLIKO PAŽNJE POKLANJAJU PRIVATNOSTI

Viber najavio skorašnje uvođenje samouništavajućih poruka u chat
Objavljeno 10. srpnja, 2020.
Viber je najavio skorašnje uvođenje "samouništavajućih poruka" u sve oblike chata. Ta je vrsta poruka dosad bila dostupna samo u tajnim chatovima, a uskoro će je korisnici moći koristiti u svim oblicima chata.


Jednostavno će postaviti željeno vrijeme nakon kojeg će se poruka sama izbrisati, i to nebitno radi li se o tekstu, fotografiji, video ili drugoj vrsti datoteke. Dostupno razdoblje bit će od nekoliko sekundi ili minuta do sati ili čak dana. Automatsko odbrojavanje do brisanja sadržaja započinje onoga trena kada primatelj otvori poruku. Takva funkcionalnost u 1-na-1 chatovima dodatno će osnažiti Viberovu poziciju najsigurnije svjetske messaging aplikacije.


Za korištenje samouništavajućih poruka potrebno je kliknuti na ikonu sata na dnu chata i odabrati razdoblje do samouništenja poruke, natipkati tekst ili dodati sliku/video i poslati je. Viber je tijekom godina već dokazao koliko pažnje poklanja privatnosti korisnika. Više je puta bio inovator među messaging appovima, pa je tako 2015. predstavio opciju "izbriši poruku", 2016. je na red došla obostrana enkripcija podataka, a skriveni i tajni chatovi uvedeni su 2017. U želji za osiguravanjem najviše razine privatnosti za svoje korisnike, Viber se penje razinu više i u klasične chatove uvodi samouništavajuće poruke.M.R.
Najčitanije iz rubrike