TvObzor
PREMIJERA NORVEŠKE SERIJE NA PICKBOX NOW

Lov na vještice - jedna žena u borbi protiv goleme korporacije
Objavljeno 10. srpnja, 2020.
Zanimljiva, napeta, suluda i kompleksna, ova norveška serija bavi se korupcijom, pokvarenim odvjetnicima i neodustajanjem od traženja pravde

Premijera norveške serije Lov na vještice (Heksejakt, eng. Witch Hunt, 2020.) bila je 3. srpnja na Pickbox NOW. Dramska kriminalistička serija Lov na vještice inspirirana je istinitim događajima i bavi se snažnim psihološkim, osobnim i političkim posljedicama jer se jedna žena pokušava boriti protiv goleme korporacije.

Zanimljiva, napeta, suluda i kompleksna, ova norveška serija bavi se korupcijom, pokvarenim odvjetnicima i neodustajanjem od traženja pravde. Ida Waage radi u prestižnoj odvjetničkoj tvrtki te jednog dana primijeti sumnjiv račun. Ubrzo shvati da je to povezano s operacijom pranja novca najvećeg klijenta njezine tvrtke, Peera Eggena. Nakon što obavijesti izvršni odbor o tome, šokirana je vidjevši kako on samo okreće glavu i pokušava je diskreditirati prijeteći joj lažnim optužbama. Njezin posao i kredibilitet su ugroženi, no Ida i dalje traži pravdu i obavijesti policiju. Glavni istražitelj Eirik otkrije još veći skandal, koji uključuje sumnjive transakcije između Eggena i supruga norveške ministrice pravosuđa.

Nakon što novinarka Aida Salim ta otkrića objavi, Idina odvjetnička tvrtka osvećuje joj se podmećući zlobne priče s namjerom da joj uništi karijeru. Ida počinje shvaćati da je dovela sebe i sve koje voli u veliku opasnost. Može li se i kako izvući iz toga?

Osim što je inspirirana istinitim događajima u Norveškoj, kritičari su ovu seriju definirali kao najvažniju skandinavsku seriju 2020. S fokusom na igrama moći i korupciji, Lov na vještice priča je o tome kako jedna jedina akcija može povući seriju skandala na nacionalnoj razini s posljedicama koje sežu duboko u sve pore društva.

Autorice serijala su Siv Rajendram i Anna Bache-Wiig, a glavne uloge tumače Ingrid Bolsø Berdal, Christian Skolmen, Axel Bøyum i Charlotte Spakmo Boe.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

Najčitanije iz rubrike