Novosti
PROLONGIRANJE NAPLATE POREZNOG DUGA OLT-u

Biloš osuđen na 4,6, Kovačević na tri, a Čavlović Smiljanec na dvije godine zatvora
Objavljeno 9. srpnja, 2020.
Optuženici su na suđenju zanijekali krivnju i odbacili optužbe

Bivša ravnateljica Porezne uprave i saborska zastupnica SDP-a Nada Čavlović Smiljanec u četvrtak je na Županijskom sudu u Zagrebu osuđena i kažnjena s dvije godine zatvora za prolongiranje naplate poreznog duga osječkom poduzetniku Željku Bilošu. Optuženici nisu došli na objavu presude.

Željko Biloš, čijoj je tvrtki OLT, prema optužnici, prolongirana naplata poreznog duga, čime je državni proračun oštećen za 9,5 milijuna kuna, osuđen je na četiri godine i šest mjeseci zatvora. S njima je na optuženičkoj klupi zagrebačkog Županijskog suda bila i bivša šefica osječke Porezne uprave Ružica Kovačević, koja je dobila tri godine zatvora.

Tužiteljstvo tvrdi da je Nada Čavlović Smiljanec autoritetom ravnateljice Porezne uprave, nakon donošenja rješenja o ovrsi, od Ružice Kovačević tražila da se rješenje ne provede, iako je prema zahtjevu bez odgode moralo biti proslijeđeno Fini. Time je Biloševoj tvrtki, prema tvrdnjama tužiteljstva, omogućeno nesmetano poslovanje po računu sve do pokretanja predstečajne nagodbe, u svibnju 2013., te je ovrha onemogućena.

Optuženici su na suđenju zanijekali krivnju i odbacili optužbe. Uskok je u optužnici, potvrđenoj prije više od četiri godine, ustvrdio da je prolongiranjem naplate poreznog duga osječke tvrtke OLT državni proračun oštećen za 9,5 milijuna kuna. H/D.Pav.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KORONAVIRUS MEĐU STARIJIMA

Pozitivno 86 korisnika
đakovačkog doma, 15
ih je u osječkoj bolnici

2

OBŽ: 23 NOVOOBOLJELE, PREMINULE DVIJE OSOBE

Smanjuje se postotak pozitivnih nalaza od ukupnog broja testiranih

3

HRVATSKA AGENCIJA ZA LIJEKOVE I MEDICINSKE PROIZVODE

Na cjepivo protiv COVID-19 dosad prijavljeno 139 sumnji na nuspojave