Regija
PROJEKT VRIJEDAN 1,9 MILIJUNA KUNA

Počela energetska obnova
Policijske postaje Okučani
Objavljeno 8. srpnja, 2020.
OKUČANI

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u sklopu poziva Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora prijavilo je projekt u sklopu kojeg će se energetski obnoviti zgrada Policijske postaje u Okučanima. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.926.532 kune s PDV-om, od čega je Europski fond za regionalni razvoj odobrio nepovratne 949.282 kune. U financiranju sudjeluje i MUP.

Planira se kompletna zamjena krova, stropne konstrukcije i obloge na prvom katu, vanjske stolarije, toplinska izolacija i zamjena kompletnog sustava grijanja, rasvjetnih tijela LED svjetiljkama te sustava zaštite od udara munje.

- Time se namjerava riješiti problem velike potrošnje energije u zgradi PP-a Okučani, posebice tijekom sezone grijanja, koja u Brodsko-posavskoj županiji traje i po osam mjeseci u godini. Rasvjeta je zastarjela, a sustav grijanja na loživo ulje ekološki je neprihvatljiv - kaže Damir Brezić iz PU brodsko-posavske.

Građevinski radovi su počeli, a provedena je i javna nabava za projektiranje i projektantski nadzor, izvođača radova, stručni nadzor...

- U konačnici svrha projekta je poboljšanje uvjeta rada i života naših policijskih službenika u Okučanima, a na zadovoljstvo i svih građana kao krajnjih korisnika - dodaju iz policije. S. Lacić
Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike