Dome slatki dome
ODRŽAVANJE USISAVAČA

Redovito čišćenje
Objavljeno 9. srpnja, 2020.
Najčešći razlog zbog kojeg ne možete usisati kuću kako treba su blokade, odnosno prepreke u usisavaču. One čine da se usisavač brzo pregrijava. Ako se velika prašina zaglavi u usisavaču, to će umanjiti njegovu djelotvornost. Usisavač bez vrećice očistite nakon svake upotrebe. Na većini usisavača bez vrećica nalazi se linija za maksimalno punjenje koja pokazuje koliko prašine i nečistoća može biti u kanistru, provjerite. Za usisavače s vrećicama potrebno je zamijeniti vrećicu kada se upali lampica. Ako vaš usisavač nema lampicu, uvijek ga možete otvoriti i pregledati je li pun prašine.

Da biste odblokirali usisavač, uvijek ga isključite i iskopčajte iz struje, pa tek onda provjeravajte je li crijevo puno prašine. Ako mislite da se nešto zaglavilo u crijevu, u njega možete pažljivo gurnuti držak metle ili drugi dugi predmet kako biste pokušali ukloniti zapreku.

Za čišćenje usisavača s posudom uklonite posudu za prašinu iz uređaja, ispraznite je, operite je pod mlazom tople vode i ostavite je da se potpuno osuši. Ni u kojem slučaju ne smijete vratiti posudu u uređaj dok je još mokra. Mora biti potpuno suha. Isti postupak primjenjuje se i za čišćenje filtra u usisavačima s posudom. J.Kn.
Najčitanije iz rubrike