Mozaik
HVALJENI PSYCH FUNK BEND NEMANJA

Singlom "Daw Yen" najavljuje novi album
Objavljeno 9. srpnja, 2020.
Albumom "Tarot Funk" pulsko – zagrebački psych funk kvintet nemanja je prošle godine osvojio publiku i struku, a singlom "Dāw Yĕn" najavljuju novo studijsko izdanje koje će svjetlo dana ugledati u petak, 17. srpnja ove godine. Ime singla inače na tajlandskom jeziku znači "hladna zvijezda", a za master pjesme je zaslužan Luka Čapeta. Spot je režirao multimedijalni umjetnik i redatelj Dalibor Barić. Pjesmom s albuma "Cosmic Disco" nemanja najavljuje promjenu u zvuku i narativni nastavak priče koju su započeli na "Tarot Funku".


- Prošli album opisuje raspad nemanjinog ega i početak njegovog “junakovog puta”, a Cosmic Disco ulazi u sljedeću fazu - njegovu “smrt” i unutarnju potragu. Album prati put reikarnacije opisanog u Tibetanskoj knjigi mrtvih, a spot za Dāw Yĕn prikazuje taj proces - put gdje nestaje vrijeme i prostor, gdje vanjsko nalikuje unutarnjem, a unutarnje vanjskom - izjavio je Luka Šipetić, koji je album snimio u svome kućnom studiju tijekom ožujka i travnja ove godine.
Bend nemanja čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije) Laura Matijašević (bass), Leo Beslać (organ,synth) i Luka Šipetić (gitara). Vizualni dio nemanje upotpunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone) čije projekcije nastaju live, tijekom samog nastupa benda. Ovo je je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, a njegova glazba je do sada predstavljena na radijskim emisijama posvečenim world i psihodeličnoj glazbi u SAD-u, Kanadi, Turskoj, Cipru, Japanu, Brazilu, Meksiku, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji,Italiji, Australiji i Španjolskoj, a našao se i uključen u epizodi Bandcamp Weekly koja na homepageu Bandcampa promovira nove glazbene nade. T.K.
Možda ste propustili...

U ČAST OLIVERU U VELOJ LUCI I OVE GODINE

“Trag u beskraju” uz velika imena naše glazbene scene

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

PIONIRI PROGRESIVNOG METALA DOLAZE U HRVATSKU

Dream Theater u Areni Zagreb

Najčitanije iz rubrike