Svijet
TEŠKA SITUACIJA U SRBIJI

U Beogradu od petka ponovno policijski sat
Objavljeno 8. srpnja, 2020.
Situacija u Srbiji i dalje je teška, 13 je osoba umrlo od koronavirusa u 24 sata, najviše u jednom danu od početka pandemije. Potvrđeno je i 299 novih slučajeva, što je ipak nešto manji broj zaraženih u odnosu prema prethodnim danima, kad ih je bilo više od 300. Kako virus uzima sve više žrtava, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić predstavio je nove mjere za suzbijanje zaraze, a one bi mogle biti vrlo rigorozne. “Od početka pandemije ovo je za nas svakako najteži dan. Evo, imamo 13 preminulih, i već u ovom trenutku imamo više od 120 ljudi na respiratorima. Situacija je alarmantna u Beogradu, ozbiljna u još četiri grada, ali Beograd je u najgoroj, u kritičnoj situaciji”, rekao je Vučić u jednom od svojih redovitih obraćanja naciji.

Srbija je tijekom ožujka i travnja imala jedne od najrigoroznijih mjera u borbi s koronom u Europi, a one bi ponovno mogle stupiti na snagu. “Od srijede je zabranjeno svako javno okupljanje više od pet osoba, a od petka u 18 sati do 5 sati u ponedjeljak uvodimo policijski sat u Beogradu, a možda i u cijeloj Srbiji. Sve ovisi o situaciji. Razumije se, ostavit ćemo prostor za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i majkama s djecom i umirovljenicima. Ovom brzinom, kako se bolnice pune... mi više nemamo prostora”, kukao je Vučić.

Mnogi tvrde kako je situacija u Srbiji i gora nego što je vlasti predstavljaju, a sad je Vučić istupio u javnost i priznao kako situacija doista izmiče kontroli. I.Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana