Crna kronika
DIVLJAO VOZILOM U OSIJEKU

Pijani vozač iz Đakova oštetio tri automobila
Objavljeno 7. srpnja, 2020.
Dvadesetšestogodišnji vozač pobjegao je nakon nesreće i prošao kroz crveno svjetlo na semaforu
0SIJEK

Dvadesetšestogodišnji Đakovčanin u nedjelju je u Osijeku oštetio tri automobila, pobjegao, pa prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, pod utjecajem 1,58 promila alkohola u krvi.

Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, 26-godišnji vozač kretao se automobilom Županijskom ulicom i dolaskom do Gundulićeve ulice ušao je u raskrižje dok je na semaforu bilo crveno svjetlo. Naknadno je utvrđeno da je u 6.35, u Psunjskoj ulici u osječkoj Retfali, zbog neprilagođene brzine, oštetio tri parkirana automobila i pobjegao. Đakovčanin je uhićen, a za prometne prekršaje koje je počinio predviđena je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju od 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Tijekom protekloga vikenda, u Osječko-baranjskoj županiji, u prometu je zaustavljeno 30 vozača koji su imali nedopuštenu koncentraciju alkohola u krvi, od čega 22 vozača automobila, sedam biciklista i jedan mopedist.

Najveća koncentracija od 2,95 promila izmjerena je 38-godišnjoj vozačici automobila iz Marijanaca, koja je zaustavljena u petak, u 23.10, u Donjem Miholjcu. Istoga dana oko 21.35, u Branjinu Vrhu, u nadzoru prometa zaustavljen je 31-godišnjak iz Belog Manastir koji je vozio bicikl s 2,57 promila u krvi. Odveden je na triježnjenje, a samo ove godine do sada je pet puta zaustavljen pijan na biciklu.

Dva vozača u Slavoniji odmah su završila u zatvoru. Prvi je 32-godišnjak, koji je zaustavljen za upravljačem automobila s 3,18 promila alkohola u krvi u petak u Novoj Kapeli. Vozač je odveden na triježnjenje, te, uz to što je bio pijan, policija je utvrdila da uopće nema položen vozački ispit, a automobil kojim je upravljao neregistriran je. U subotu je 32-godišnjak odveden u Općinski sud Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je proglašen krivim te mu je izrečena zatvorska kazna od 60 dana, novčana kazna od dvije tisuće kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B-kategorije u trajanju od godine dana. Policajci su ga isti dan predali u zatvor u Požegu. U istom zatvoru završio je i 22-godišnjak koji je za upravljačem BMW-a zaustavljen u subotu oko 35 minuta nakon ponoći u Bolničkoj ulici u Pakracu. Ovaj vozač također nikada nije položio vozački ispit, a u krvi je imao 0,54 promila alkohola. Kod sebe mladić nije imao ni osobnu iskaznicu ni bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio njegov identitet, te je uhićen. Na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru produženo mu je zadržavanje u zatvoru u Požegi u trajanju od 15 dana. U Vukovarsko-srijemskoj županiji najveća zabilježena koncentracija od 3,19 promila izmjerena je 47-godišnjem vozaču automobila u Vinkovcima.

Sandra Lacić
3,18

promila alkohola u krvi imao je 32-godišnji vozač u Novoj Kapeli, koji je odveden u zatvor na 60 dana
S 1,11 PROMILA PREGAZIO DIJETE
Desetogodišnje dijete teško je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koju je u nedjelju u 20 sati, u mjestu Sinac u Ličko-senjskoj županiji, izazvao 19-godišnjak. Mladić je, pod utjecajem 1,11 promila alkohola, traktorom pretjecao zaustavljeni traktor kada mu je s desne strane istrčalo dijete. U subotu, u 22.20, u mjestu Novoselo Bilajsko, 43-godišnji vozač automobila iz Gospića upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,56 promila. Vozač je pri pretjecanju automobilom udario u 42-godišnjeg vozača električnog romobila i pobjegao.
Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

HITCI SE ČULI NA VIKENDICI KOD OSIJEKA

Uhićen jer mu se za dana pripucalo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi