Sport
BARCELONA SMANJILA ZAOSTATAK U PRIMERI

Bartomeu tvrdi da VAR favorizira Real Madrid
Objavljeno 7. srpnja, 2020.
Nakon dva uzastopna remija, s kojima je izgubila korak s vodećim Real Madridom, u 34. kolu španjolskog prvenstva Barcelona je slavila kod Villarreala 4:1 te tako smanjila zaostatak na četiri boda. Za goste su zabijali Torres (3-ag), Suarez (20), Griezmann (45) i Ansu Fati (86), dok je za domaćina strijelac bio Moreno (14). Ivan Rakitić igrao je od 60. minute za Barcelonu koja u preostala četiri kola mora dočekati dva posrtaja Reala kako bi obranila naslov. "Kraljevskom" klubu ostali su domaći ogledi protiv Alavesa i Villarreala te gostovanja kod Granade i Leganesa te je na dobrom putu da nakon 2017. ponovno postane prvak, rekordni 34. put.


Pritisak zbog izmicanja trofeja, kao i nesuglasice s najboljim igračem Lionelom Messijem sve više unose nervozu kod predsjednika Barcelone Josepa Marie Bartomeua, kojega čekaju i novi klupski izbori. Čelni čovjek "blaugrane" kritizirao je VAR u Primeri te smatra kako je on do sada jako išao u korist Reala.
- Gledao sam dvoboj iz Bilbaa gotovo do kraja i ostao mi je loš osjećaj jer imamo najbolju ligu na svijetu, ali VAR nakon koronavirusa nije pošten. Utjecao je na neke rezultate i uvijek favorizira istu momčad - požalio se Bartomeu. Inače, Real je u Bilbau upisao i sedmu uzastopnu pobjedu, no s 1:0 je slavio tek nakon intervencije VAR-a poslije koje je dosuđen kazneni udarac, a u nova tri boda pretvorio ga je Sergio Ramos. I u nekim drugim ovoproljetnim susretima dvojbene odluke išle su u korist Madriđana, što je, nakon vlastitih posrtaja, očito iziritiralo čelnog čovjeka Barce. G.R.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku