Novosti
HNS-OV STOŽER U OSIJEKU

Vrdoljak: Jedan mandat je neuspjeh
Objavljeno 6. srpnja, 2020.
Dva mandata su uspjeh, a jedan je ipak neuspjeh. Tako je za naš list rekao Ivan Vrdoljak, nositelj HNS-ove liste (u koaliciji s HSS Braće Radić) u 4. izbornoj jedinici u trenucima kada se očekivala objava prvih neslužbenih rezultata DIP-a. Večer je ipak pokazala kako je Vrdoljak ostao bez mandata, a u Sabor će HNS-ovac iz 3. izborne jedinice. Sa stranačkim kolegama izborne rezultate čekao je u stranačkim prostorijama u Osijeku. Naposljetku, stava je da je dobro da su izbori gotovi i da treba što prije sastaviti Vladu jer, "realno, pred nama su veliki i zdravstveni i gospodarski izazovi".


"Iznenađen sam jako dobrim rezultatom HDZ-a, očekivao jesam da budu relativni pobjednici, ali ne u tolikoj razlici prema Restart koaliciji. S druge strane iznenađujuće je loš rezultat SDP-a, no mi smo prije tri godine govorili da ne vode ni stranku ni Hrvatsku u dobrom smjeru", rekao je Vrdoljak.


Podsjeća kako je HNS u kampanju ušao s namjerom osvojiti tri mandata i s mogućnošću formiranja kluba, no i da su završili s dva mandata, bio bi to dokaz da je budućnost HNS-a onakva kakva je i bila - lider građansko-liberalnog centra.


Upitali smo ga komu će se HNS prikloniti u novom saborskom sazivu. "Ponudit ćemo našu staru tezu - ‘ni lijevo ni desno, samo oni koji vuku naprijed‘. Ali ovdje nema više dileme, ili ćemo biti u opoziciji ili će se otvoriti razgovori o programskoj suradnji i koaliciji i usklađenju programskih ciljeva s HDZ-om, ali dajte da to vrijeme pokaže", rekao je.
No, da je i osvojio mandat, Vrdoljak se ne bi vratio u saborske klupe, misli kako je vrijeme za nekog drugog tko bi vodio borbu za Slavoniju u Saboru. U HNS-u Osječko-baranjske županije sada se okreću pripremama za lokalne izbore, i to, kažu, i dalje okupljajući nestranačke ljude koji uspješno vode svoje lokalne zajednice. D.Kuštro
Možda ste propustili...

PETA IZBORNA JEDINICA OSTALA UTVRDA HDZ-A

VSŽ će u novom sazivu Sabora imati 7 zastupnika

KAŽNJAVANJE UPORNIH PROMETNIH PREKRŠITELJA

Policija oduzela 1148 vozila

Najčitanije iz rubrike