Sport
DERBI U ZMIJAVCIMA

Bijelo-plave su u Imotskom upisale prvi poraz sezone
Objavljeno 6. srpnja, 2020.
Treneri ekipe Osijeka Tihomir Rudež i Marijan Vuka udaljeni s klupe zbog učestalih prigovora

Osječanke su nakon 13 punih uspjeha sinoć doživjele prvi ovosezonski poraz u Prvoj hrvatskoj ligi nogometašica. U najvećem hrvatskom derbiju svladale su ih Splićanke i unatoč boljoj gol-razlici, u doigravanje će s drugog mjesta, što znači da će štićenice trenera Tihomira Rudeža odlučujući susret za povratak titule igrati na svojoj "Mačkamami". Split je na tablici trenutačno prvi, ali u doigravanje će zbog međusobnog skora sa Osijekom s druge pozicije.

Takav je epilog omogućila Mateja Bulut svladavši Brazilku Alves na splitskim vratima u posljednjim sekundama utakmice tako preokrenuvši ukupan skor zbog postignutog pogotka u gostima nakon što je jesenas Osijek slavio minimalnim rezultatom (1:0). Derbi susret 14. kola igrao se, umjesto u splitskom Parku mladeži, u Zmijavcima, a koji je pratilo 200-tinjak gledatelja mahom uskraćenih za ljepotu igre. Bila je to primarno nervozna utakmica s puno prekršaja i pomoći sudaca domaćoj ekipi zbog čega je osječka klupa često prigovarala te su s nje zbog toga bili udaljeni treneri Marijan Vuka i Tihomir Rudež. Pogodak Bulat podignuo je malo atmosferu pri dugom povratku u Slavoniju koju je, između ostaloga, narušila teža ozljeda mlade Ene Pernar koja je u 49. minuti iznesena s terena i prevezena u splitsku bolnicu uz sumnju na prijelom noge nakon grubog starta domaćih igračica čija je posljedica bila dosezanja vrhunca nervoze. Fizički moćnije Splićanke inzistirale su na tome segmentu igre u kojoj su im prekidi najjače oružje kojima su ih suci često nagrađivali. U 20. minuti domaće su imale udarac iz kuta koji je bio izbijen na 25 metara od vrata Karle Slanovic gdje je loptu prihvatila Iva Bukač i snažnim udarcem svladala osječku čuvaricu mreže - 1:0. Posjed lopte prešao je tada na stranu gošći koje nisu uspjele probiti čvrsti blok domaćih igračica, kakvi su odnosi vladali i u nastavku susreta iako ni tada nije bilo kombinatorne igre čija je posljedica bila siromaštvo prigoda.

Nervoza i rastrgana igra bile su saveznici Splićankama koje su u 18. minuti drugog poluvremena udvostručile vodstvo preko bosanskohercegovačke reprezentativke Aide Hadžić - 2:0. U tim trenutcima pristigla ekipa nije mogla ništa kadrovski promijeniti na terenu gdje su već bile učinjene dvije prisilne izmjene, a nije se mogao teret svaliti na leđa mladih igračica iz pričuve. Osječanke, međutim, nisu klonule duhom, već su pokušavale popraviti štetu, što im je na kraju uspjelo tako da su ostale u prigodi vratiti državni primat.

Dražen Lekšan
SPLIT       2 (1)

OSIJEK       1 (0)

ZMIJAVCI - ŠRC “Marijan Šuto-Mrma”. Vrijeme: sunčano, vruće. Teren: dobar. Gledatelja: 200. Sudac: Josip Dugandžić (Komin). Strijelci: 1:0 Bukač (20), Hadžić (63), 2:1 Bulut (90). Žuti kartoni: Dulčić (Split), Kunštek, Lojna i Balić (Osijek). Isključenja: Vuka i Rudež (treneri Osijeka).

SPLIT: Alves, Dulčić, Medić, Lubina, Dujmović (od 60. Gegollaj), Hadžić, Pedić, Bukač, Kolgjeraj (od 83. Čanjevac), Pezelj, Bošnjak.

OSIJEK: Slanovic, Bulut, Pranješ, Nevrkla, Baban, Balić, Lojna, Conjar, Kunštek (od 32. Lucić), Šalek, Pernar (od 49. Adamović).
Rezultati 14. kola
Split - Osijek 2:1, Viktorija (Slavonski Brod) - Katarina Zrinski (Čakovec) 3:0, Lepoglava - Agram (Zagreb) 0:10 i Dinamo (Zagreb) - Neretva (Metković) 7:0.
TABLICA
1.Split       14       13       0       1       117:3       39

2.Osijek       14       13       0       1       98:7       39

3.Dinamo       14       10       0       4       56:16       30

4.Agram       14       6       0       8       35:65       18

5.Neretva       14       5       1       8       23:58       16

6.Viktorija       14       4       0       10       13:77       12

7.Katarina Z.       14       2       2       10       12:71       8

8.Lepoglava       14       1       1       12       13:70       4
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

Najčitanije iz rubrike