Regija
PREDSTAVLJEN PROJEKT NAMIJENJEN NAJMLAĐIM VUKOVARCIMA

Za nove programe dječjih vrtića 1,3 milijuna kuna
Objavljeno 5. srpnja, 2020.
VUKOVAR - U Vukovaru je predstavljen EU projekt Super je biti različit, vrijedan više od 1,3 milijuna kuna. Osnovna mu je svrha unaprjeđivanje kvalitete života darovite djece i djece s teškoćama u razvoju uključivanjem u nove programe dječjih vrtića. Korisnik projekta je Dječji vrtić Vukovar 1, a partner Dječji vrtić Vukovar 2. Prema riječima ravnateljice DV-a Vukovar 1 Mirjane Kulić, darovita i visokomotivirana djeca u odnosu prema svojim vršnjacima mnogo toga čine prije, brže, drukčije i bolje, odnosno dosljedno postižu znatno bolja (iznadprosječna) postignuća od svojih vršnjaka.

- S druge strane, djeca s teškoćama u razvoju nepobitno su najranjiviji članovi društva, kojima je nužna višestruka zaštita i skrb u svim sferama života, i za njih ćemo kroz ovaj projekt moći učiniti više zapošljavanjem psihologa - rekla je Kulić.

Vrtić ima certificiran program za rad s darovitom djecom, pa će ga provedbom projekta unaprijediti i prenijeti stručna znanja i vještine na razvoj istoga programa u vrtiću Vukovar 2.

Direktorica Vukovarske razvojne agencije Vedrana Žilić naglasila je kako je projekt rezultat timskog rada gradskih ustanova, Razvojne agencije Vukovar i Grada te posebnu zahvalu uputila ravnateljicama vukovarskih vrtića na aktivnom sudjelovanju u pripremanju projekata. D. Korpoš
Možda ste propustili...

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike