Sport
KVALIFIKACIJE ZA POPUNU PRVE HMNL

Osječani u borbi za brzi povratak u elitno društvo
Objavljeno 4. srpnja, 2020.

Nakon gotovo četiri mjeseca osječki malonogometaši opet će biti u akciji. Posljednji susret Osijek je odigrao još 7. ožujka u okviru 16. kola Druge HMNL istok, a nakon toga natjecanje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa. Osječane je prekid zatekao na prvom mjestu s deset bodova više u odnosu prema prvom pratitelju. Kasnijom odlukom IO-a HNS-a proglašeni su prvacima neokončanog prvenstva i samim time stekli pravo nastupa u kvalifikacijama za popunu Prve hrvatske malonogometne lige zajedno s prvacima skupina zapad i jug. U normalna vremena kvalifikacije su se igrale dvokružno gdje je svaka momčad bila po jednom domaćin i gost, ali ovaj put to je moralo biti prilagođeno vremenskom tjesnacu. Zato je odlučeno da se u tri dana odigra turnir na neutralnom terenu, a domaćin je Zagreb, točnije dvorana Sutinska vrela u Podsusedu. Uz Osijek na turniru su Murter (prvak skupine jug) i Novi Marof (prvak skupine sjever). Pobjednik kvalifikacijskog turnira izravno će se plasirati u prvoligaško društvo, a drugoplasirani će tjedan dana kasnije igrati dodatne kvalifikacije s devetoplasiranim prvoligašem. Osječani su u Zagreb otišli s ambicijama koje su vezane uz ekspresni povratak u elitu, a zanimljivo je čuti kako su se uopće spremili za taj izazov s obzirom na sve nevolje s koronavirusom.

- U pogonu smo mjesec dana, odigrali smo i dvije prijateljske utakmice protiv Broda, pa smatram kako smo posve spremni u Zagrebu ostvariti naš cilj, a to je osvajanje prvog mjesta i izravni plasman u Prvu HNML. Vjerujem kako smo to u stanju učiniti iako ovaj turnirski način igranja kvalifikacija krije određene zamke. Kada se igra dan za danom, uvijek su moguća iznenađenja, ali uzdam se u širinu igračkog kadra kojim raspolažemo s obzirom na to da ćemo u Zagrebu nastupiti u najjačem mogućem sastavu. Upravo bi taj detalj mogao presuditi u našu korist u ubrzanom ritmu odigravanja utakmica - kaže Saša Voldin, trener Osijeka.

Konkurencija nije nepoznata. Osječani su se i s Murterom i s Novim Marofom ne tako davno susretali u prvoligaškim okršajima, pa treba očekivati neizvjesne susrete.

- Prema informacijama kojima raspolažemo, Murter bi nam trebao biti glavni konkurent za osvajanje prvog mjesta. Riječ je o kvalitetnoj momčadi koja ima igrače s prvoligaškim iskustvom. Slabost bi im mogla biti širina jer nemaju tako veliku rotaciju poput nas. Novi Marof je ipak nešto slabiji, ali to ne znači kako i u taj susret možemo ući opuštenije. Uglavnom, vjerujemo u sebe i u povratak u prvoligaško društvo - zaključio je Voldin.

Inače, turnir u Zagrebu počeo je u petak utakmicom Murter - Novi Marof, a Osječani će na parket Sutinskih vrela u subotu i nedjelju. Svi susreti igraju se s početkom u 19 sati.

Dalibor Keler
RASPORED
SUBOTA

19 sati

Osijek - Murter

NEDJELJA

19 sati

Novi Marof - Osijek
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike