Sport
FARSA U REŽIJI SUDAČKE ORGANIZACIJE HNS-A

Sudac Igor Pajač zaslužio izgon, ali sad dobiva pomilovanje
Objavljeno 3. srpnja, 2020.
Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu sa svojim šefom Antom Kulušićem sprema novi cirkus. Što reći osim - ništa novo. Od našeg sudačkog nogometnog društva već smo se nagledali "iks" nebuloznih i neshvatljivih poteza, a onaj tko ima jako zaleđe radi što hoće i uglavnom ne snosi nikakve posljedice. Ili vrlo blage.

Sudac Igor Pajač trebao je biti opomena i upozorenje svima koji se usude "krasti iz očiju", ali sve bi se moglo pretvoriti u jednu veliku farsu. Pajač je krajem svibnja tijekom polufinala Kupa Hrvatske između Rijeke i Osijeka (3:2) bezobrazno i naočigled svih okrao gostujuće bijelo-plave i nakon povika i pritisaka dobio jedinu moguću kaznu - hlađenje do kraja sezone. Iako način na koji je masakrirao Osijek zaslužuje i rigoroznije mjere. No samo mjesec dana nakon sramote s Rujevice Kulušić i Sudačka komisija HNS-a razmatraju da blagu Pajačevu kaznu još ublaže, kao i onu VAR arbitra na toj utakmici Frana Jovića. A objašnjenje za ublažavanje kazne je "urnebesno"- Pajač i Jović su hrvatski međunarodni suci, pa im treba dati šansu da se "zagriju" za Europu. I oni bi se tri kola prije kraja Prve HNL trebali vratiti na travnjake suditi.

- Prvotna je procjena bila da ih moramo drastično kazniti kako bismo smirili tenzije i drugim sucima omogućili bolje uvjete za rad. Jović i Pajač su međunarodni suci te će u kolovozu suditi utakmice pretkola LP-a i EL-a, a ne bi bilo dobro da ih dočekaju bez utakmica. U utorak imamo sastanak Komisije za suce i razmotrit ćemo da ih vratimo za posljednja tri kola. I sedam kola je dovoljno velika kazna za suce - najavio je Kulušić. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike