Regija
REZULTATI INSTITUTA ZA JAVNE FINANCIJE

Peticu za proračunsku transparentnost dobila je i Općina Marijanci
Objavljeno 3. srpnja, 2020.
MARIJANCI - Među 180 općina u Republici Hrvatskoj koje je Institut za javne financije ocijenio peticom za transparentnost je i Općina Marijanci. Institut je objavio analizu proračunske transparentnosti županija, gradova i općina za razdoblje od studenoga 2019. do travnja 2020., a Općina Marijanci dobila je najvišu moguću ocjenu.

- Petica je najviša moguća ocjena transparetnosti lokalnog proračuna te veliko priznanje nastojanju uprave općine Marijanci da što vjerodostojnije svome stanovništvu prikaže praćenje ostvarenja proračunskih prihoda, kao i trošenje javnih sredstava Općine – rekao je načelnik Darko Dorkić.

I u šestom ciklusu istraživanja Instituta proračunska se transparentnost mjerila brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama lokalnih jedinica. Za spomenuto razdoblje to su izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2018., izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2019., prijedlog proračuna za 2020., izglasan proračun za 2020. i proračunski vodič za građane za 2020. godinu.

Institut za javne financije proveo je istraživanja svih 576 lokalnih proračuna, a analiza je pokazala da se prosječna proračunska transparentnost lokalnih jedinica iz godine u godinu poboljšava.

Što se tiče ostalih općina na miholjačkom području, Općina Magadenovac dobila je trojku, Općina Viljevo dvojku, a Općina Podravska Moslavina jedinicu. Grad Donji Miholjac za otvorenost proračuna ocijenjen je trojkom. S.Fridl
Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike