Osijek
DENTALNA SPECIJALISTIKA DOMA ZDRAVLJA DIO FAKULTETA DENTALNE MEDICINE

Včev: Studenti će ovdje imati kliničku praksu na vrhunskom nivou
Objavljeno 4. srpnja, 2020.

Specijalističko-konzilijarna dentalna zdravstvena zaštita Doma zdravlja Osijek od petka je ujedinjena i djeluje u okviru Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo.

Naime, nastavak je to iznimno dobre suradnje Doma zdravlja Osijek i spomenutog fakulteta na kojemu već velik broj djelatnika ove ustanove obavlja i znanstveni i predavački rad, a cijelu ideju podržala je i Županija osječko-baranjska. Svečano predstavljanje četiri specijalističke i dvije polivalentne dentalne ambulante, gdje će se ubuduće nalaziti ordinacije oralnog kirurga, oralnog patologa, ortodonta i stomatološke protetike, a i dječje stomatološke specijalistike, održano je u petak uz nazočnost dekana Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, prof. dr. sc. Aleksandra Včeva, ravnatelja Doma zdravlje Osječko-baranjske županije Mate Lukića i mr. sc. Hrvoja Peze, predsjednika Hrvatske komore dentalne medicine (HKDM), te brojnih uzvanika.

- Prije nekih sedam do osam godina na osječkom području uopće nije postojala specijalistika, a onda je uz pomoć Doma zdravlja i Županije osječko-baranjske taj problem riješen. Sada možemo biti sigurni da ćemo za dvije do tri godine doći, od onih koji su najviše zaostajali, do vodećih. Ono što je bitno za pacijente je da naši brojevi telefona ostaju isti te je naručivanje preko Doma zdravlja, gdje će dobiti sve informacije o lokaciji novih ordinacija - objasnio je dr. sc. Miroslav Sikora, rukovoditelj Odjela za specijalističko-konzilijarnu dentalnu zdravstvenu zaštitu Doma zdravlje Osijek i predavač na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku.

Dekan prof. Včev naglasio je kako je ovo tek prva faza završetka slavonskog centra dentalne medicine.

- Fakultet je opremio prostore, a Dom zdravlja okuplja specijaliste i ima ugovore s HZZO-m. Svi djelatnici Doma zdravlja u dentalnoj specijalistici su sada manjim dijelom i zaposlenici našeg Fakulteta, gdje će se provoditi i praktična nastava. Naime, od sljedeće akademske godine kreće peta godina studija dentalne medicine i oni će ovdje imati kliničku praksu na vrhunskom nivou - naglasio je dekan prof. dr. sc. Včev.

Inače, riječ je o investiciji vrijednoj tri milijuna kuna, a predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine, dr. Hrvoje Pezo naglašava kako je ovo temelj za razvoj kongresnog i zdravstvenog turizma na ovom području, koje će sada imati mogućnost edukacije novog vrhunskog kadra u prostoru opremljenom prema najvišim standardima.

Ovim bi sva dentalna specijalistika Doma zdravlja trebala biti iseljena iz zgrade nekadašnje Poliklinike na Trgu Lava Mirskoga. N. Z. Eberhard
SAMO SPECIJALISTIKA
Kako ne bi bilo pogrešno shvaćeno, iz Doma zdravlja Osijek naglašavaju kako svi doktori dentalne medicine ostaju u svojim ambulantama u kojima su i do sada djelovali, a ambulante u okviru Fakulteta za dentalnu medicinu imaju samo specijalisti iz oralne kirurgije, dječje stomatologije, ortodoncije, oralne medicine, endodoncije i restorativne stomatologije, te mobilne i fiksne protetike.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike