Sport
VRUĆA ATMOSFERA U GRADSKOM VRTU

Nepravda s Rujevice razjarila i ujedinila Osječane
Objavljeno 3. srpnja, 2020.
Nakon dugo vremena u Gradskom vrtu dogodila se baš vruća atmosfera na jednoj utakmici HNL-a. Iako je zbog epidemioloških mjera moguće koristiti samo trećinu kapaciteta stadiona, ozračje tijekom derbija Osijek - Rijeka bilo je odlično. Navijači bijelo-plavih baš su se "nabrijali" na tu utakmicu jer su bili željni osvete zbog događaja na Rujevici u polufinalu Kupa, pa su zato nogometaši Rijeke dočekani s pravim koncertom zvižduka, a negodovanje se protezalo kroz cijeli susret. No nije ostalo samo na tome jer navijanje je bilo odlično. Osjetila se prava sinergija igrača i navijača jer su i jedni i drugi silno željeli tu pobjedu. Ne samo zbog slatke osvete Riječanima nego i zbog zadržavanja Osijekovih realnih izgleda za osvajanje drugog mjesta, što bi bi bilo najbolji plasman u klupskoj povijesti.

- Hvala navijačima na sjajnoj podršci koju su nam pružili. Ona nam uvijek jako puno znači, a vjerujem kako su zadovoljni napustili stadion ne samo zbog pobjede nego i zbog načina na koji smo igrali. Žao mi je samo što utakmici zbog epidemioloških mjera nije moglo nazočiti više navijača jer sam uvjeren kako bi pao ovosezonski rekord po broju gledatelja na našem stadionu - rekao je Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.

Prije susreta zaželio je da publika bude 12. i 13. igrač, što je i bila. Nepravde doživljene na Rujevici očito su uzburkale pitome duše slavonske. Davno je bilo kada su posljednji put u navijanju otvoreno surađivali istok i zapad. Tome su vjerojatno pomogle upravo epidemiološke mjere jer je zbog razrijeđenog rasporeda sjedenja dio navijača s istoka bio prisiljen utakmicu gledati sa zapada i jugozapada, pa je navijačkih strasti bilo na svim dijelovima stadiona. Tako je i atmosfera bila na razini derbija iako je bilo tek nešto više od 3000 gledatelja. S obzirom na to da je Osijek u žestokoj borbi za drugo mjesto, a čekaju ga još dva domaća susreta (Istra 1961 i Lokomotiva), bilo bi odlično kada bi se slično, strastveno, ozračje koje je vladalo tijekom utakmice s Rijekom ponovilo i u tim susretima. U svakom slučaju, atmosfera je bila samo točka na “i” te zanimljive nogometne predstave na osječkom stadionu. D.Keler

Dalibor Keler
Možda ste propustili...

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike