Regija
ŽUPAN BOŽO GALIĆ U JARMINI

Uspješni zbog pravodobne
pripreme projekata
Objavljeno 2. srpnja, 2020.
JARMINA

U radnoj posjeti općini Jarmina boravio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je održao radni sastanak s predsjednikom Općinskog vijeća Dragutinom Culijem. Razgovarali su o projektima koji su u realizaciji - završna faza gradnje Dječjeg vrtića u vrijednosti od 7,5 milijuna kuna, unutarnje uređenje Doma kulture – kinodvorane u vrijednosti od 350.000 kuna, Doma hrvatskih branitelja u vrijednosti od 350.000 kuna te završna faza postavljanja pametne ploče u naselju. Naglašeno je kako je u potpunosti završena I. faza projekta "Zaželi - program zapošljavanja žena", a u planu je i II. faza navedenog projekta. Također se planiraju brojni projekti, kao što je nogostup u Ulici Ivana Zajca – izrada projektne dokumentacije i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, te III. faza završetka spomenute ulice, od čega je 900 metara izgrađeno, a ostalo je još 400 metara, zatim sanacija Ulice J. J. Strossmayera s cijelom infrastrukturom, dogradnja rasvjete u naselju, širokopojasni internet, reciklažno dvorište...

Župan je kazao da će Županija nastaviti pomagati u realizaciji projekata Općine, koja je na vrijeme krenula s pripremom tehničke dokumentacije i bila spremna za sve EU fondove koji su na raspolaganju jedinicama lokalne uprave i samouprave.

Sastanku je nazočio i direktor Centra kompetencija Ivan Ambroš, koji je istaknuo kako je upravo ova općina dobar primjer pravovremene pripreme projekata.

- Najznačajniji projekt je gradnja vrtića kapaciteta 50 djece, sanacija Strossmayerove ulice te završetak Ulice Ivana Zajca. Potpisan je i ugovor o pripremi i realizaciji projekta aglomeracije Vinkovci III, kojom je obuhvaćena i Općina Jarmina - rekao je Culi. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike