Novosti
SURADNJA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE S VLADOM

Kontinuitet razvoja važan za sigurnost Slavonije i Baranje
Objavljeno 2. srpnja, 2020.

Ulaganja u Osječko-baranjsku županiju kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem ovih su dana premašila pet milijardi kuna. Riječ je o projektima koji se realiziraju europskim sredstvima i koje bez pomoći Vlade RH gradovi i općine ne bi mogli realizirati iz svojih proračuna.

Osječko-baranjska županija proteklih godina bilježi porast gospodarske aktivnosti, što je ključno za razvoj istoka Hrvatske i ostanak mladih obitelji na svojoj zemlji. Započeti infrastrukturni projekti poput izgradnje koridora 5C u punom profilu, izgradnja luke za rasute terete te rekonstrukcija željezničke mreže stvorit će preduvjete za snažnije iskorištavanje gospodarskih potencijala. Stoga je kontinuitet razvoja koji nudi Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem i u drugom mandatu ključna za njihovu punu realizaciju.

Osječko-baranjska županija uskoro će dobiti novi prostor za kongresna i sajamska događanja i međunarodne manifestacije. Riječ je o Gospodarskom centru koji je u završnoj fazi projektiranja, a investicija je vrijedna 500 milijuna kuna. Uskoro će biti raspisan i natječaj za izradu projektne dokumentacije za revitalizaciju područja OLT-a koji će sadržavati javne i društvene sadržaje te sadržaje za razvoj kulturnih i kreativnih industrija. Uskoro počinje i izgradnja Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, a intenzivno se grade i sustavi za navodnjavanje kako bi osigurali uvjete poljoprivrednicima i za intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju. Regionalni distribucijski centar omogućit će malim OPG-ovima da skladište svoje proizvode i na tržište ih plasiraju kada se za to stvore uvjeti. Obnavljaju se i opremaju škole, domovi zdravlja, domovi za stare i nemoćne i druge zgrade javne namjene. Potpisani su ugovori za dva centra kompetencije koji će unaprijediti učenje i razvoj učenika, a jedino je u Osječko-baranjskoj županija besplatan obrok za sve osnovnoškolce.

Tijekom posljednje tri godine Osječko-baranjska županija na čelu s Ivanom Anušićem kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem provela je projekte vrijedne gotovo 500 milijuna kuna, dodamo li tome i ulaganja državnih tvrtki i institucija, projekti se broje u milijardama kuna.

Upravo je zbog toga važno nastaviti razvijati Slavoniju i Baranju s Vladom koja je pokazala da joj je važan ravnomjeran razvoj cijele Hrvatske. Put kontinuiteta i razvoja moguće je nastaviti samo zajedničkim radom, u sinergiji lokalne, regionalne i nacionalne razine. Vlada Andreja Plenkovića garancija je sigurnosti i stabilnosti kao i pune realizacije započetih projekata.

Promo
Vlada Andreja Plenkovića garancija je sigurnosti i stabilnosti kao i pune realizacije započetih projekata
Možda ste propustili...

MINISTAR FINANCIJA O PUNJENJU PRORAČUNA

Porezni prihodi oko 15 posto manji

PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Jedna novopozitivna osoba iz Našica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DINKO ROMIĆ OSTVARUJE SVOJ SAN

Osječanin proizvodi rakiju koja osvaja okusom, ali i imenom

2

PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Jedna novopozitivna osoba iz Našica

3

PORAST BROJA OBOLJELIH

U Vukovarsko-srijemskoj županiji još 26 pozitivnih na koronavirus