Regija
POMOĆ MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA

Viljevu za nastavak gradnje ambulante 250 tisuća kuna
Objavljeno 1. srpnja, 2020.
VILJEVO - Općina Viljevo je za drugu fazu projekta ambulante i ljekarne dobila 250.000 kuna.

Sredstva je odobrilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a, a ugovor o sufinanciranju projekta potpisali su ministar Marko Pavić i općinski načelnik Dominik Knežević. Sredstva su osigurana u državnom proračunu, a zahvaljujući financijskoj potpori, Općina Viljevo moći će nastaviti radove na građevini koja je u roh bau fazi.

- U prvoj fazi investicije, koja je završena u proljeće prošle godine, izvedena je roh bau gradnja, znači objekt je pod krovom. Sada idemo u nastavak projekta, u drugu fazu ulaganja, a koja uključuje stolariju i zidarske radove. Konkretno, za tu fazu nam je potrebno oko 900.000 kuna. Država je dala 250.000 kuna, a ostatak će osigurati Općina Viljevo u svom proračunu - kazao je načelnik općine Viljevo Dominik Knežević.

Predstoji provođenje javnog natječaja za izvođenje radova, a potom i početak druge faze investicije, koja će trajati najvjerojatnije nekoliko mjeseci. "Za mjesec-dva očekujemo početak radova i plan je da budu gotovi do kraja godine. No sve ovisi o tome kakva će biti zima i hoćemo li morati radove prebaciti u sljedeću godinu, kada priželjkujemo i početak treće, ujedno završne faze investicije", objašnjava načelnik Knežević. Dodaje da će za treću fazu zatražiti sredstva od Osječko-baranjske županije budući da je osnivač Doma zdravlja Donji Miholjac, u čijoj će nadležnosti biti buduća ambulanta i ljekarna u Viljevu. Za treću fazu, kaže načelnik Knežević, bit će potrebno oko 900.000 kuna. "Nadamo se da će Županija raspisati natječaj za dodjelu potpora, jer ove godine nije zbog situacije s koronavirusom. Bez financijske potpore teško da ćemo završiti ovaj opsežni projekt", kazao je načelnik.

Inače, gradnja ambulante i ljekarne sastavni je dio višemilijunskog projekta Centar, procijenjene vrijednosti 20 milijuna kuna. Centar je zamišljen kao polivalentno općinsko središte koje će imati vatrogasni dom, ambulantu i ljekarnu, društveni dom te stambeno-poslovni objekt u kojem će biti smještena općinska uprava. Dovršene su prve faze gradnje vatrogasnog doma te ambulante i ljekarne, a gradnja društvenog doma i stambeno-poslovnog objekta još nije ni počela.

Budući kompleks smješten je u samom središtu Viljeva, u neposrednoj blizini Općine, pošte, sadašnje ambulante te vatrogasnog i društvenog doma. Snježana Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike