Kultura
GITARISTIČKI KVARTET 40 FINGERS

Konačno u subotu stižu u Osijek na 20. OLJK
Objavljeno 2. srpnja, 2020.
Osječanima su se prvi put trebali predstaviti u HNK-u prije gotovo četiri mjeseca u sklopu Osječke glazbene srijede, zahvaljujući izborniku Davoru Bobiću. Spriječila ih je pandemija, no prilike su bolje, pa ovaj zanimljivi kvartet stiže na Osječko ljeto kulture, u subotu, 4. srpnja, u 21 sat, na Trg Vatroslava Lisinskog.

Nitko od njih još nije bio u Osijeku i ne mogu dočekati koncert! Predstavljeni su kao četvorica glazbenika s "potpuno različitim prethodnim glazbenim pričama".

- Upravo tako. Naša različita glazbena iskustva omogućuju nam da mijenjamo i personaliziramo naš zvuk ("sound"), kako u skladateljskom i aranžerskom smislu, tako i u onom izvođačkom. Svakim koncertom u svemu tome postajemo sve bolji.

Na njihovom su repertoaru često obrade filmske glazbe.

- Svakako ćemo dati sve od sebe! Na repertoaru će se izmjenjivati naše autorske skladbe s naših solističkih albuma u obradi za četiri gitare, zatim aranžmani velikih pop i rock-hitova. Tu su i naše obrade legendarnih filmskih špica uz koje će publika s nama moći evocirati najdraže trenutke iz filmova uz glazbu izvedenu u našoj, akustičnoj verziji. Svjesni smo da publiku uglavnom najviše privlači slušanje jednostavnijih skladbi koje poznaje i nosi u srcu, jer su obilježile važne trenutke u njihovom životu. Uočili smo da publika cijeni naše autorske skladbe i aranžmane koje bismo mogli ocijeniti "težima", na neki način zahtjevnijim za slušanje - kažu glazbenici. N.Vek.
Možda ste propustili...

FORUM EUROPSKIH KAZALIŠTA U STUDENOME U DRESDENU

Za spas izvedbenih scenskih umjetnosti Europe

3. FESTIVAL MLADOG TEATRA U RUJNU U BALAMA

Zasad nisu zabrinuti oko otkazivanja - idu uživo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ÇILER İLHAN TURSKA DOBITNICA NAGRADE EU-A, U ZAGREBU

Tursku vidim kao golemu vatrenu kuglu koja ubrzava i nemoguće ju je zaustaviti

2

FESTIVAL ZA POTICANJE ČITANJA ODRŽAVA SE OVOGA LJETA ONLINE

Pripremite si koktele "Hobit" i "Svjedočanstva" i pročitajte na Moru knjiga 40 novih naslova

3

DLJI: “MARTA I SEDAM STRAHOVA”

O mentalnom zdravlju mladih i odrastanju