Osijek
RIJEKA LJUBAVI

Županija uplatila prvi obrok od pet tisuća kuna
Objavljeno 1. srpnja, 2020.
Na račun humanitarne udruge Rijeka ljubavi u utorak je Osječko-baranjska županija uplatila 5000 kuna, i to za sufinanciranje projekta "Humanost na djelu”. Ostatak odobrenoga iznosa za projekt isplaćivat će se svakoga mjeseca u obrocima.

- Dan ranije potpisali smo ugovor s Osječko-baranjskom županijom, odnosno županom Ivanom Anušićem. Ugovor je vezan uz potporu ublažavanja siromaštva na području grada Osijeka i to nam daje smisao, vjeru i snagu za daljnji rad – poručila je predsjednica humanitarne udruge Štefica Čučak.

Čučak je naglasila da za vrijeme pandemije ova udruga nije prestala s radom ni jedan dan, a volonteri, na čelu s predsjednicom, odradili su ukupno oko 3700 volonterskih sati tijekom 37 dana. Zahvaljujući i ostalim donacijama Rijeka ljubavi uspjela je paketima pomoći pokriti korisnike iz svih gradskih četvrti i mjesnih odbora. Još jednom naglasila je zahvalnost premijeru Andreju Plenkoviću i Ministarstvu poljoprivrede koji su se, ističe, zdušno uključili u otkup mliječnih proizvoda za vrijeme pandemije. Dotaknula se i ostalih donatora koji pomažu da građani u Osijeku, kaže, ne ostanu gladni. Također je naglasila i važnost pomoći trgovačkih lanaca koji daju hranu pred istek roka trajanja, a koja se svakog dana tijekom obiteljskog doručka dijeli siromašnim sugrađanima. M. Mihelić
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike